• V nesreči iranskega vojaškega letala umrla dva pilota

  V Iranu je v provinci Isfahan južno od Teherana danes strmoglavilo vojaško letalo F-7, v nesreči pa sta umrla dva pilota iranskih letalskih sil, ki sta bila na usposabljanju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 • V eksploziji plina v Abu Dabiju dve smrtni žrtvi in 120 poškodovanih

  V eksploziji plinske jeklenke v restavraciji v Abu Dabiju, glavnem mestu Združenih arabskih emiratov, sta bili ubiti dve osebi, 120 pa je poškodovanih. Med njimi je po prvih podatkih policije 64 ljudi utrpelo lažje poškodbe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 • Na hrvaških avtocestah kmalu več kot 1700 novih nadzornih kamer

  Podjetje Hrvatske autoceste (Hac) bo na vseh avtocestah v državi zamenjalo 1727 analogih kamer z digitalnimi in uvedlo nov prometnoinformacijski sistem, so za hrvaške medije potrdili v Hacu. Nove kamere bodo nadzorovale promet pa tudi hitrost vozil. Projekt sofinancira Evropska unija, ki je zanj namenila 13 milijonov evrov nepovratnih sredstev.

 • Med Atenami in Ankaro se znova krepijo napetosti

  Med Atenami in Ankaro se znova krepijo napetosti, ki jih je z izjavo, da zanj grški premier Kiriakos Micotakis ne obstaja več, podkrepil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Razlog naj bi bile izjave Micotakisa, ki je v Washingtonu posvaril pred prodajo orožja v vzhodno Sredozemlje, medtem ko si Turčija prizadeva za nakup ameriških bojnih letal.

 • Na seznamu 100 najbolj vplivnih revije Time tudi Zelenski

  Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je uvrstil na lestvico sto najbolj vplivnih osebnosti na svetu, ki jo že vse od leta 1999 vsako leto sestavlja ameriška revija Time. “V predsedniku Zelenskem ima ukrajinski narod voditelja, vrednega njihovega poguma in trdoživosti,” je ob tem zapisal ameriški predsednik Joe Biden.

 • Zavezništvo Quad za krepitev svobodne in odprte indijsko-pacifiške regije

  Voditelji Japonske, ZDA, Indije in Avstralije so danes v Tokiu na srečanju zavezništva Quad poudarili, da nasprotujejo vsem poskusom “spreminjanja statusa quo s silo”, zlasti v indijsko-pacifiški regiji. Hkrati nameravajo več kot 50 milijard dolarjev vložiti v pomoč projektom v tej regiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 • V tovarni v BiH izbruhnil velik požar

  V tovarni Austrotherm blizu Bihaća v Bosni in Hercegovini je davi izbruhnil ogromen požar. Policijske enote in gasilci so že na terenu, kjer poskušajo pogasiti ogenj, so iz unsko-sanskega kantona potrdili za hrvaško televizijo N1.

 • V Severni Koreji po potrditvi covida-19 zabeležili skoraj 3 milijone primerov vročine

  Severnokorejske oblasti so danes poročale o skoraj 3 milijonih primerov “vročine” in s tem potrdile nadaljnje širjenje okužb, za katere se domneva, da gre za okužbe s covidom-19. Država se namreč sooča s pomanjkanjem testov in ne more ugotoviti, ali so ljudje dejansko zboleli za covidom-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 • Rusija še naprej krepi ofenzivo v Donbasu in se bliža zavzetju regije Lugansk

  Ruske sile v Ukrajini še naprej krepijo svojo ofenzivo na zadnji žep odpora v okolici regije Lugansk na vzhodu Donbasa. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v ponedeljek zvečer opozoril, da Moskva ne namerava zapustiti zasedenih območij v regijah Harkov in Herson ter v Zaporožju in Donbasu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 • Za 42 navijačev Hajduka enomesečni pripor

  Preiskovalni sodniki okrajnega sodišča v Veliki Gorici na Hrvaškem so za 42 navijačev Hajduka odredili enomesečni preiskovalni pripor, ker so izzvali obračun s policijo na počivališču Desinec na avtocesti A1, je v ponedeljek pozno zvečer poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Pomakni se na vrh