• Kultna britanska skupina The Cure čez mesec dni v Zagrebu

  Britanska skupina The Cure, ikona alternativnega rocka, bo čez mesec dni imela svoj prvi samostojni koncert na Hrvaškem. V zagrebški Areni bodo nastopili 27. oktobra v sklopu evropske turneje The Cure Tour 22.

 • V Londonu razstava o vplivu konj na umetnika Luciana Freuda

  V londonski galeriji Ordovas je na ogled razstava, s katero se želijo pokloniti 100. obletnici rojstva umetnika Luciana Freuda. Razstava se osredotoča na umetnikovo veliko ljubezen do konj. Postavitev prikazuje dela, izposojena iz muzejskih in zasebnih zbirk, na katerih je predstavljen vpliv konj na umetnikovo življenje.

 • Zelenski referendume v Ukrajini označil za farso

  Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v svojem rednem nočnem nagovoru referendume na okupiranih ozemljih v Ukrajini označil za farso in napovedal, da bo Ukrajina branila svoje državljane na vseh zasedenih območjih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 • ZDA bodo tudi v proračunskem letu 2023 sprejele do 125.000 beguncev

  Ameriški predsednik Joe Biden se je odločil, da bodo ZDA tudi v prihodnjem proračunskem letu tako kot v tekočem sprejele do 125.000 beguncev. Proračunsko leto 2023 se začne 1. oktobra letos in traja do 30. septembra 2023.

 • ZN ne priznavajo izidov ruskih referendumov na okupiranih ozemljih v Ukrajini

  Generalna podsekretarka ZN za politične zadeve Rosemary DiCarlo je v torek Varnostnemu svetu ZN povedala, da ZN ostajajo v polnosti zavezani suverenosti, enotnosti, neodvisnosti in ozemeljski celovitosti Ukrajine znotraj njenih mednarodno priznanih meja. Referendumov ne priznava niti Kitajska.

 • Orkan Ian na Kubi povzročil izpad elektrike, sedaj na poti na Florido

  Orkan Ian, ki je v torek s hitrostjo vetra do 205 kilometrov na uro divjal po zahodnem delu Kube, je na celotnem otoku povzročil izpad elektrike. Orkan se je nato premaknil v Mehiški zaliv in danes naj bi dosegel jugozahodno obalo Floride pri Tampi.

 • Začasni rezultati referendumov za priključitev ukrajinskih regij k Rusiji kažejo na pričakovan razplet

  Zgodnji začasni izidi referendumov v ukrajinskih regijah Lugansk, Doneck, Herson in Zaporožje kažejo na prepričljivo in pričakovano podporo volivcev za priključitev k Rusiji. Referendume, ki potekajo v regijah, ki so delno ali v celoti pod nadzorom ruskih sil, so Ukrajina in Zahod ponovno označili za neveljavne in nelegalne.

 • Civilna iniciativa Hrvaško zaradi primera Mirele Čavajda prijavila Združenim narodom

  Civilna iniciativa Dosta! je danes Hrvaško prijavila Združenim narodom zaradi primera Mirele Čavajda. Slednji namreč Hrvaškem niso želeli prekiniti nosečnosti kljub temu, da je imel njen zarodek na možganih tumor, zaradi katerega bi se otrok rodil hudo prizadet ali pa bi kmalu po porodu umrl. Čavajda naj bi nato splav opravila v Sloveniji.

 • Savdski kronski princ imenovan za predsednika vlade

  Savdski kronski princ Mohamed bin Salman je bil s kraljevim odlokom danes imenovan za predsednika vlade. Položaj premierja sicer tradicionalno zaseda kralj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 • Tajska liberalizira zakonodajo v zvezi s splavom

  Tajska vlada je danes napovedala, da bo legalizirala splav do 20. tedna nosečnosti, torej osem tednov dlje, kot to dovoljuje aktualna zakonodaja. Odlok je bil v uradnem listu objavljen v ponedeljek in bo začel veljati čez 30 dni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pomakni se na vrh