• Slovenska enota civilne zaščite prispela v Turčijo

  Slovenska enota civilne zaščite za iskanje in reševanje je danes ponoči prispela v Istanbul. Tam jo je sprejela kontaktna oseba iz turškega organa za upravljanje nesreč in izrednih razmer (AFAD) ter jo s takojšnjim letom premestila v Adano, od koder so jo napotili v provinco Hatay, ki so jo ponedeljkovi katastrofalni potresi močno prizadeli.

 • Zelenski bo danes obiskal Združeno kraljestvo

  Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bo danes obiskal Združeno kraljestvo, so sporočili iz urada britanskega premierja Rishija Sunaka. Na Downing Streetu so ob tem potrdili, da bosta voditelja imela sestanek, Zelenski pa bo nagovoril tudi parlament v Londonu.

 • V Španiji zaščitne maske niso več obvezne v javnem prevozu

  V Španiji v javnih prevoznih sredstvih od danes ni več obvezno nošenje zaščitnih mask. S tem je Španija kot ena zadnjih držav članic Evropske unije odpravila enega svojih zadnjih ukrepov proti covidu-19, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 • Lažnivi republikanski kongresnik mora pred etični odbor predstavniškega doma

  Republikanski kongresnik iz New Yorka George Santos se bo moral zaradi poplave laži, ki jih je izrekel v času lanskoletnih kongresnih volitev, zagovarjati pred etičnim odborom predstavniškega doma. V torek zvečer ga je na to opozoril tudi vplivni republikanski senator Mitt Romney.

 • Število smrtnih žrtev potresa v Turčiji in Siriji naraslo na več kot 9500

  V katastrofalnih potresih, ki so v ponedeljek prizadeli območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo, je po zadnjih podatkih umrlo več kot 9500 ljudi, od tega 6957 v Turčiji, v Siriji pa 2547. Število poškodovanih je v Turčiji naraslo na več kot 37.000, medtem ko so iz Sirije sporočili, da jih je tam poškodovanih več kot 4600.

 • ZDA odobrile prodajo raketnih sistemov himars Poljski

  ZDA so odobrile prodajo 18 natančnih raketnih sistemov himars, skupaj s strelivom in drugo opremo, Poljski, so v torek sporočili iz Washingtona. Vrednost paketa, katerega prodajo mora zdaj odobriti še ameriški kongres, je ocenjena na deset milijard dolarjev, poroča poljska tiskovna agencija PAP.

 • Biden v kongresu pozval k enotnosti in sodelovanju

  Ameriški predsednik Joe Biden je v sinočnjem govoru o položaju v državi pozval republikansko opozicijo v kongresu k sodelovanju za obnovo in razcvet države. Biden je bil odločen, glasen in šaljiv, republikance pa pripeljal do tega, da so glasno zanikali naklep o zmanjšanju pokojninskih ugodnosti.

 • V Parizu razstava o Monetovem bratu Leonu

  Z imenom Monet so povezana nekatera najbolj znana evropska umetniška dela, od vodnih lilij do katedrale v Rouenu, v Parizu pa so se odločili, da z novo razstavo prikažejo slikarjevega manj znanega sorojenca Leona in njegovo impresionistično zbirko. Odprli jo bodo prihodnji mesec v muzeju Luksemburg v šestem okrožju mesta.

 • Oboževalci razgrabili koncerte Beyonce v Veliki Britaniji

  Oboževalci Beyonce so v tem tednu naleteli na tehnične težave in čakalne vrste, a so kljub temu razgrabili vstopnice, ki so bile dane v prodajo za britanski del njene prve samostojne turneje po letu 2016. Na turneji bo od maja dalje v podporo novemu albumu Renaissance, ki je bil nominiran za grammyja.

 • Ameriška mornarica objavila fotografije ostankov kitajskega balona

  Ameriška mornarica je danes objavila fotografije domnevnega kitajskega nadzornega balona, ki so ga sestrelili v soboto, poročajo tuje tiskovne agencije. Njegove ostanke bodo ameriški strokovnjaki temeljito pregledali, da bi ugotovili, ali je šlo za vohunski ali civilni balon, kot trdijo kitajske oblasti.

Pomakni se na vrh