• Microsoft poroča o novih napadih ruskih hekerjev

  Ameriško podjetje Microsoft je sporočilo, da so ruski hekerji, ki so lani izvedli obsežen napad na sistem podjetja SolarWinds, sprožili nove napade na tarče v Evropi in ZDA, ki še trajajo. Šlo naj bi za skupino hekerjev iz Rusije, znano pod imenom Nobelium, ki skuša prodreti skozi obrambo različnih tarč.

 • Kalifornijo zajelo veliko neurje s poplavami, plazovi in hudourniki

  Ameriško zvezno državo Kalifornija je v nedeljo na severu, kjer so požari v naravi opustošili površine, zajelo hudo neurje z močnim vetrom in dežjem, ki povzroča poplave, hudournike ter zemeljske plazove. Neurje je prizadelo tudi zvezni državi Oregon in Washington, kjer sta umrli dve osebi.

 • V Sudanu v izgredih umrlo več ljudi, več deset je ranjenih

  Sudanski vojaki so ubili tri ljudi in ranili več kot 80 drugih, ko so posredovali proti protestnikom, ki so nasprotovali državnemu udaru, so sporočili iz neodvisne organizacije Osrednji odbor sudanskih zdravnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 • Med sestopom z Matterhorna se je smrtno ponesrečil slovenski alpinist

  Med sestopom s švicarske gore Matterhorn se je v nedeljo smrtno ponesrečil 30-letni slovenski alpinist. Nesreča se je zgodila okoli 15.30 na nadmorski višini 4300 metrov, padel je več kot 1000 metrov v globino, poročajo italijanski mediji.

 • Putin napovedal zaostritev ukrepov za zajezitev covida-19

  Ruski predsednik Vladimir Putin je danes napovedal zaostritev ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, saj v državi še naprej beležijo porast števila okužb. Po novem bodo lahko bari, restavracije in klubi odprti le od 6. do 23. ure, poroča nemška tiskovna agencija dpa.