Aktualno iz sveta turizma

TTA_LOGO_tta_only.png
tedenske novice
Slovenska turistična tiskovna agencija, 5. marca 2021
Spoštovani, vabljeni k branju nove izdaje novic.Podkast TUR!ZEM #5: Mojca Krašovec in Klemen Langus Gosta petega podkasta TUR!ZEM sta Mojca Krašovec, direktorica Sava Hotelov Bled in Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj in koordinator Skupnosti Julijske Alpe. Pogovor izpostavlja razvojne usmeritve v destinaciji, soočenje s pandemijo in stanje v hotelskem sektorju.
Predvajaj ► Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Vlada je določila, da se sprošča gostinska dejavnost ter strežba na terasah in vrtovih gostinskih obratov v Posavski in Jugovzhodni statistični regiji. Ponovno so vzpostavljene kontrolne točke za vstop v Slovenijo. Povezovanje Slovenije, Furlanije–Julijske krajine in Avstrijske Koroške ima pomembno vlogo za uspešno obdobje okrevanja turistične panoge po krizi.
Preberite več 10 let uspešnega sodelovanja, razvoja in promocije skupnih turističnih produktov treh dežel

Slovenija, Furlanija–Julijska krajina in Avstrijska Koroška že 10 let uspešno sodelujejo na področju promocije turizma treh dežel in jih povezujejo v celoto. Na novinarski konferenci so bili predstavljeni tako pretekli kot trenutni projekti in tudi usmerjenost za sodelovanje v prihodnje.
Preberite več Z registracijo do nalepke in komunikacijskih orodij odgovornih potovalnih standardov Green&Safe

STO vabi turistične destinacije in ponudnike k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka Green&Safe. Z registracijo in s strinjanjem s ključnimi usmeritvami za uporabo komunikacijskih orodij pridobite nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak Green&Safe in globalni znak World Travel &Tourism Council Safe Travels.

Preberite več Predstavitev Slovenije kot trajnostne destinacije za aktivna doživetja v okviru borze ITB NOW

Med 9. in 12. marcem bo STO skupaj s 33 slovenskimi podjetji globalni poslovni javnosti predstavila privlačno turistično ponudbo Slovenije na borzi ITB, letos v povsem digitalni obliki pod imenom ITB NOW.

Preberite več Prva letošnja predstavitev za poslovne partnerje na madžarskem trgu

V seriji spletnih predstavitev STO, imenovanih Feel Sloveni@ Webinar, je bila včeraj v sodelovanju s partnerji slovenskega turizma izvedena predstavitev Slovenije kot zelene in trajnostne turistične destinacije za madžarske organizatorje potovanj, turistične agente in novinarje.

Preberite več Za nami je prvo letošnje srečanje vodilnih destinacij

Tokratno srečanje vodilnih destinacij slovenskega turizma je bilo namenjeno predvsem izmenjavi informacij o najpomembnejših promocijskih aktivnostih in trženjskih usmeritvah, ki jih STO načrtuje v letošnjem letu. Sodelovanje vodilnih destinacij je ključnega pomena za njihovo uspešno izvedbo.

Preberite več Slovenija v družbi najboljših po izboru britanske revije Food and Travel Magazine

Britanska izdaja revije Food and Travel Magazine je Slovenijo uvrstila med finaliste, ki so se potegovali za prestižno nagrado »Bližnja destinacija leta 2020«. Ta je šla v roke Italiji.
Preberite več Britanski The Times o tem, kako je Slovenija postala “kolesarska prestolnica sveta”

V The Times so v tem tednu objavili članek, ki natančno opisuje, kako je Slovenija s pomočjo Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, dveh ambasadorjev slovenskega turizma, postala prepoznavna po celem svetu.
Preberite več ERG 2021: Posavje se predstavlja – knjižica okusite Posavje, video in image brošura

Destinacija Čatež in Posavje je bogatejša za novo kulinarično brošuro Okusite Posavje, v novi image brošuri “Čatež in Posavje polno priložnosti” so zbrani edinstveni turistični produkti, posneli pa so tudi pet novih kratkih promocijskih filmov.

Preberite več ERG 2021: Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

IGCAT, mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem, je objavil poziv za sodelovanje na tekmovanju »Food Film Menu 2021« za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«.

Preberite več V postopku za pridobitev znaka Slovenia Green letos pet destinacij in en park

Zelena shema slovenskega turizma, krovni program STO za razvoj trajnosti v turizmu, bo rasla tudi v prihodnje, saj se je letos v postopek pridobitve znaka Slovenia Green vključilo pet novih destinacij in en park, in sicer Žirovnica, Murska Sobota, Krško, Šmarje pri Jelšah, Portorož-Piran in krajinski park Lahinja.

Preberite več Slovensko znanje za bolj trajnostni evropski turizem

Evropska potovalna komisija je na pobudo STO pristopila k oblikovanju temeljev za vzpostavitev nacionalnih modelov spodbujanja trajnostnega razvoja turizma. Priročnik temelji na Zeleni shemi slovenskega turizma, med avtorji priročnika je tudi Zavod tovarna trajnostnega turizma GoodPlace.
Preberite več Izbran motiv, ki povezuje Luko Dončića in Slovenijo

Ekipa Luke Dončića je v sodelovanju s STO iskala motiv, ki bi hkrati opisal Luko in njegovo domovino. Poziv je naletel na velik odziv, komisija pa je izbrala zmagovalni motiv, ki bo natisnejen na majice.
Preberite več Na prvi etapi I feel Slovenia virtualne kolesarske dirke po Sloveniji sodelovali tekmovalci iz 44 držav

Na uvodni etapi I feel Slovenia virtualne kolesarske dirke po Sloveniji v dolžini slabih 14 kilometrov od Cerkelj do Krvavca so se številni rekreativni kolesarji s petih celin pomerili tudi s članom profesionalne ekipe Bahrain Victorius, Matejem Mohoričem.

Preberite več Po svetovnem prvenstvu še svetovni pokal v alpskem deskanju na snegu na Rogli

V začetku tega tedna je Slovenija na Rogli prvič gostila svetovno prvenstvo alpskih deskarjev, v soboto, 6. marca pa sledi na Rogli še FIS svetovni pokal v deskanju na snegu. STO v okviru športnega dogodka sodeluje z implementacijo znamke I feel Slovenia.

Preberite več Minister Počivalšek na virtualnem zasedanju ministrske konference za evropski turizem

Minister Zdravko Počivalšek se je udeležil virtualnega zasedanja neformalne ministrske konference za evropski turizem, na temo izboljšanja prostega pretoka ljudi znotraj notranjih in zunanjih meja EU ter možnih dodatnih orodjih EU, ki bi kratkoročno in srednjeročno pomagala pri zagonu turistične industrije EU.
Preberite več Na Brnik se z leti v Pariz vrača Air France

Od sobote, 6. marca, naprej bo ljubljansko letališče spet povezano s Parizom. Z leti v francosko prestolnico se vrača prevoznik Air France. Sprva bodo na voljo enkrat tedensko, a prevoznik ob ugodnih razmerah napoveduje povečanje frekvenc letov v poletni sezoni na petkrat tedensko.
Preberite več Vabljeni k ogledu oddaje Na lepše

Tokratna oddaja Na lepše izpostavlja Triglavski narodni park in Kozjanski regijski park, ki letos praznujeta 40 let. Ekipa oddaje je obiskala smučišče Krvavec, preverila je tudi, kako pomembna je postala digitalizacija kulturne dediščine.

Preberite več Nizozemska agencija Reisgraag.nl izpostavila Slovenijo kot najboljšo destinacijo v letu 2020

Na osnovi ankete, izvedene med uporabniki njihovih storitev, je nizozemska turistična agencija Reisgraag.nl razglasila Slovenijo kot najbolje ocenjeno turistično destinacijo lanskega leta.

Preberite več

DELITE
Pomakni se na vrh