SLEDI KORAKOV: Življenje z multiplo sklerozo

Skupaj z Društvom prijateljev mladine in Sabine Karaman bomo septembra drugo leto v Trbovljah organizirali že 12. zasavski humanitarni tek, na katerem se bodo zbirala sredstva za tiste obolele z multiplo sklerozo, ki prihajajo iz kamniško zasavskega področja. Snemanje oddaje je tokrat omogočila občina Trbovlje, ki je vsa leta med pokrovitelji zasavskih humanitarnih tekov. Naša sogovornica Nina Medvešek je v oddaji slikovito opisala, kako je sama obolela za to zaenkrat še neozdravljivo boleznijo. Pojasnila je tudi, kakšni so bili prvi simptomi bolezni, koliko časa je preteklo, da je bila bolezen diagnosticirana in kako poteka zdravljenje oziroma lajšanje tegob.

Navkljub napredujoči bolezni je še vedno redno zaposlena. Omogočeno ji je , da dela od doma. Še vedno zmore nekaj gospodinjskih opravil, hvaležna pa je tudi sinu, ki ji stoji ob strani in ji pomaga. Marsikaj zanimivega je povedala tudi o arhitektonskih ovirah v Litiji in tudi drugje po Sloveniji, kar boste nenazadnje lahko nazorno videli tudi na posnetku. Za invalide bi bilo zagotovo bolj koristno, če bi jih župani kdaj kaj vprašali. Zagotovo bi v tem primeru kakšno oviro skupaj hitreje in ceneje premagali. Tudi ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu je dala koristen nasvet: “Na prvem mestu naj se pogovarja z obolelimi in jim prisluhne in šele potem tudi z zdravniki, ki pa ne vedo, kaj čutimo in potrebujemo oboleli, invalidi in kako funkcioniramo.”

Več pa si poglejte v oddaji, v kateri Nina Medvešek iskreno govori o svoji bolezni, za katero še vedno niso našli zdravila, ki bi to bolezen ozdravilo.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh