Uporaba piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.

S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotkov je spletnemu strežniku omogočiti, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, zaradi katerih je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno, spletna stran pa se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je z uporabo piškotkov hitrejša in preprostejša. Zaradi njih si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s čimer je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako učinkovitejše in prijetnejše.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti; ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, piškotki pa pomagajo tudi pri izvajanju raznih spletnih storitev in zbiranju različnih statistik, saj se samo z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja neke spletne strani. S piškotki lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost njene zasnove ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabniki na njegovi spletni strani.

Piškotki na strani

Domena: .contentexchange.me
Ime: cx_id
Podjetje: I.R.V. d.o.o.
Trajanje: Dve leti od zadnjega obiska
Vsebina:  Zajem in obdelava podatkov za tržne raziskave, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu. Več…