Uporaba piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.

S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.

Kaj so piškotki?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav.

Zakaj naša spletna stran potrebuje piškotke?

Glavni namen piškotkov je spletnemu strežniku omogočiti, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, zaradi katerih je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno, spletna stran pa se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je z uporabo piškotkov hitrejša in preprostejša. Zaradi njih si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s čimer je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako učinkovitejše in prijetnejše.

Zakaj naša spletna stran uporablja piškotke?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti; ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, piškotki pa pomagajo tudi pri izvajanju raznih spletnih storitev in zbiranju različnih statistik, saj se samo z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja neke spletne strani.

Kako upravljati in onemogočiti piškotke na osebnem računalniku?

Shranjevanje piškotkov je pod vašim popolnim nadzorom, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabljate, hranjenje piškotkov omejite ali onemogočite. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na naših straneh si lahko prenesete tukaj.

Pomakni se na vrh