Domovina 66: Kako odgovoriti na razpad vrednot

V novi, 66. številki Domovine pišemo o odgovoru na dekadenco Zahoda oziroma o ljudeh in gibanjih, ki so se na dogodkih z veliko udeležbo zoperstavili razkroju vrednot na področju družine in svetosti življenja.

V temi tedna boste torej lahko brali o shodu v podporo družinam in Pohodu za življenje.

Peter Merše poroča, da se je pred državnim zborom kljub dežju zbralo med osem in deset tisoč ljudi, ki so izrazili nasprotovanje predlaganim spremembam Družinskega zakonika. “Zavrnite sporne spremembe Družinskega zakonika, ki škodijo otrokom. Sprejmite rešitve, ki bodo omogočile, da bomo lahko še boljše mame in očetje. Sprejmite rešitve, s katerimi bosta priznana izjemna vloga in pomen starih mater in starih očetov za vnuke itd.,” so jasno sporočili v pismu vladi.

Četrti Pohod za življenje je bil najmnožičnejši do sedaj, v ospredje pa so stopile mlade generacije, ki so organizirale velik del dogodka, piše Peter Merše. “Živi smo že pred rojstvom, ljudje smo že pred rojstvom, srce nam bije že pred rojstvom, dragoceni smo že pred rojstvom. In kar je najlepše, mamice to vedo. V srcu čutijo, da gre za novo človeško življenje, za njihovega otroka,” je povedala voditeljica Pohoda Urša Cankar Soares.

Misijonarka Andreja Godnič odkrito o ljubezni in spolnosti

O ljubezni, spolnih odnosih in življenju v celibatu je v intervjuju, ki ga je posnel Tino Mamić, spregovorila uršulinka, sicer misijonarka v Venezueli, Andreja Godnič. “Ne moreš govoriti o ljubezni, če nista vključena moški in ženska. – Naša vera je, da je kompatibilnost tam, kjer je drugačnost. – Spolnost je predstopnja izpolnjenosti v Bogu. – Ljubezen ni kar vse,” je le nekaj njenih misli.

Volitve predsednika republike so pred vrati. Kdo od prvotnih kandidatov je dejansko vložil kandidaturo in kdo so kandidati, ki se potegujejo za najvišjo politično funkcijo v državi? Več v preglednem prispevku.

Poučite se lahko tudi, katere davčne spremembe pripravlja vlada in kako bodo vplivale na posameznike.

Poslanec Levice Miha Kordiš je spet ostro napadel uspešnega ajdovskega podjetnika Iva Boscarola. V bran mu je stopil primorski rojak Aleš Štrancar.

Javnomnenjske raziskave kažejo na zanimiv premik pri podpori političnim strankam, saj bi se sodeč po raziskavi Ninamedie v državni zbor uvrstila tudi stranka Resni.ca. Kdo sploh so Resni.ca in zakaj imajo tak domet, se sprašuje Andreja Barat.

Ljubitelji košarke in športa nasploh vabljeni k branju intervjuja z enim izmed največjih košarkarskih strokovnjakov pri nas, Janezom Drvaričem. Z njim se je pogovarjal Jani Lovšin.

Pri Tazadnji pa so se tokrat pozabavali s ponovitvijo koroškega plebiscita.

Vse to in še več v 66. številki Domovine, ki izide v četrtek, 6. oktobra.

Naročila pa tudi na spletu: https://www.iskreni.net/trgovina/domovina-narocnina/
Celoletna naročnina stane 129 € (v trafiki 148,80 €). V prosti prodaji je cena ene številke 3,10 €. Poletna cena celoletne digitalne naročnine: 58,80 € namesto 99 €!


Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada nenehno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh