Domovina 23: Prišepetovalka v Teatru Evropa

Domovina 23

Kar nam slovenski levi novinarji in politiki predstavljajo kot Evropski parlament, ni nič drugega kot teater. Teater Evropa. Vsak teater pa potrebuje tudi pravega prišepetovalca, ki igralcem priskoči na pomoč, če kakšno besedo zanese predaleč vstran od predvidenega besedila ali če jim besed preprosto zmanjka.

Z afero “lektorirano” poročilo, ki so jo vodilni mediji v zadnjem tednu raje karseda hitro pometli pod preprogo oz. med odrske zavese, je prišepetovalka, prej varno skrita v svojem kotičku ob strani, razkrita pred vsemi gledalci. Njen izgovor pa bolj kot ne smešen, saj vsak, kdor malce pozna delovanje institucij EU, ve, kolikšno enoto pri tem predstavlja lektorska služba in koliko stotin prevajalcev je zanjo tudi dobro plačanih: dovolj, da za to ne potrebujejo diplomantov FDV, ki so povrhu asistenti evropskih političark.

Bi pa (prave) lektorje še kako potrebovali naši poslanci, katerih nivo razprave je pri zadnjih dveh interpelacijah preprosto padel nižje kot kadarkoli, ministru Dikaučiču pa se niti ni zdelo vredno braniti se. Zakaj in kako, kaj botruje tolikšnim razlikam med rezultati anket in kaj o zadevah v velikem intervjuju pravi predsednikov svetovalec dr. Ernest Petrič, preberite v najnovejši številki Domovine. Med drugim je dejal, da za tiste, ki pravijo, da s polovico parlamentarnih strank ne bodo sodelovali, nikdar ne bi mogel voliti in da za PoS, kljub naklonjenosti, ne bo kandidiral.

Naš kolumnist Milan Gregorič piše o glavnem krivcu za današnjo destabilizacijo Balkana, Gregor Čušin pa popisuje žalovanje ob Sokratovem truplu. V 23. številki tednika pojasnimo tudi, kaj se dogaja na RTV in kaj na univerzah, kjer učijo prostitucijo in profesorji zagovarjajo pedofilijo, razkrijemo, v kateri državi skandiranje “ubi Janšo” ne bi šlo tako gladko skozi kot pri nas in v kateri so pred kratkim iz parlamenta popolnoma pregnali komuniste, ter še marsikaj, od recepta za domačo rojstnodnevno torto do razlage, zakaj ljubezen boli.

Nova številka tednika Domovina izide v četrtek, 25. novembra, na 68 barvnih straneh in bo na voljo v vseh prodajalnah časopisov. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh