Domovina 47: Koliko je Svoboda v resnici svobodna?

Koliko svobode imata Svoboda in Robert Golob pri sestavi vlade in pri drugih kadrovskih odločitvah ter koliko vpliva imajo na to “plenilci iz levega močvirja”.

K razmišljanju o tem nas spodbuja že odlična karikatura na naslovnici, ki jo je mojstrsko narisal Boris Oblak.

Rok Čakš se v komentarju sprašuje, koliko je Svoboda v resnici svobodna:

Prve iluzije o spremembah, ki naj bi jih prinesel Robert Golob, že padajo in hkrati sprožajo utemeljene pomisleke, koliko bo tudi on pri svojem vladanju svoboden, koliko pa pod taktirko plenilcev iz levega močvirja, ki si zdaj javno pripenjajo medalje za njegovo zmago.
“Brez pretiravanja s cinizmom preklopimo na novo družbeno-politično realnost in svobodno zapišimo, da ima Golob veliko srečo, da so slovenski mediji tako prežeti s svobodo. Ni namreč res, da so volivci njegovo zmago dojeli kot kolektivni uspeh levega bloka, kot nam zdaj prodajajo mnenjski voditelji levice. Daleč od tega – že množični spletni odzivi pričajo, da so Golobovo Svobodo volili, ker imajo zagrenjenih destruktivcev, kot sta Marjan Šarec in Alenka Bratušek, dovolj. Seveda imajo številni dovolj tudi Janše, a njega še vedno »ljubi« njegovih 270 tisoč sodržavljanov. Ga bo zato Robert Golob vzel v svojo vlado?”

V vroči temi najdete še komentar o dogajanju v zvezi z izborom novega obrambnega ministra. »Na prvem mestu je strokovnost,« je odgovor, ki ga novinarji od bodočega mandatarja Roberta Goloba dobijo na praktično vsako kadrovsko vprašanje, kako pa bo v resnici …
Naši komentatorji, poznavalci politike, so spet ocenili uspešnost politikov – glede na to, da smo jih volivci nedavno ocenili na volitvah, so zmagovalci samoumevni.

Intervju z Blažem Brodnjakom, predsednikom uprave NLB: “Brez razvojne kapice si premika na lestvici dodane vrednosti ne predstavljamo. – Preprosto nimamo dovolj talentov, da bi se delili zaradi porekla in dejanj prednikov med in po drugi svetovni vojni. – Predsednik vlade bi moral biti plačan podobno kot najboljši menedžerji. – Uvedba omejitev kreditne sposobnosti je bila zgodovinska žalitev Slovenk in Slovencev in v nobeni urejeni državi do nje ne bi moglo priti na tako neodgovoren način.”

Vse to in še več v 47. številki Domovine, ki izide v četrtek, 12. maja.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 129 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 3,10 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh