Napoved 12. številke Domovine

Nova izdaja tednika Domovina govori o razliki med medijsko sliko življenja v Sloveniji in resničnim življenjem. Slehernik, običajni državljan, ne more neposredno opazovati, kaj se dogaja med pomembnimi ljudmi. Za razliko od kmeta iz 19. stoletja, ki ni mogel videti dogajanja na dvoru pa imamo navadni ljudje danes možnost, da na sodobne »dvore« vidimo s pomočjo medijev. Mediji so naše okno v svet politike, visoke družbe, gospodarstva. V Sloveniji je to okno bolj podobno vitraju, barvnemu oknu, skozi katerega vidimo skrivenčene podobe resničnosti. Eno je resnica, nekaj povsem drugega pa je njen prikaz v največjih slovenskih medijih.

Tednik opisuje dva izjemna in bleščeča dogodka, pri katerih lepo vidimo bedo slovenskega novinarstva. Triumf Primoža Rogliča in vrh cele vrste evropskih premierjev na Bledu. Blejski vrh je poudaril, kaj v tem trenutku potrebuje Evropska unija: širitev in svojo vojsko. Nagrada blejskega foruma Pedru Opeki, misijonarju, pa je jasen znak, da mora EU več vlagati tudi v dežele tretjega sveta.

Domovina, ki ni samo politična, ampak tudi družinska revija, predstavlja novosti na področju družinske politike. Slovenija je v primerjavi z zahodnoevropskimi državami glede družinske politike še vedno v zaostanku. Na večini področij. Zato je serija izboljšav, ki jih je skozi spravila vladna NSi, korak v pravi smeri. Posebej, ker je minister Janez Cigler Kralj prisluhnil predlogom Družinske pobude, nevladne organizacije, ki že leta analizira in predlaga družinsko zakonodajo.

Vse to in še veliko več v 12. številki Domovine, ki je na 68 barvnih straneh na voljo v vseh prodajalnah časopisov. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih. Naročila pa tudi na spletu.

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh