SLEDI KORAKOV: Glasbenika Emir Ibrakić in Luka Grobeljšek

V tokratni oddaji se bomo sprehodili skozi zanimivi glasbenimi poti mojih sogovornikov, Trboveljčana Emirja Ibrakića, ki živi in dela v Ljubljani in Zagorjana Luke Groboljška. Emir je odraščal v Trbovljah v družini očeta športnika in mame, ki je dobršen del svoje poklicne poti delovala na področju kulture. Tako kot njegov sorodnik iz Bosne Elvis Sivčević, je tudi sam virtuoz na kitari. Glasbenica je tudi njegova žena Sanja. V oddaji je povedal, kako je potekalo njegovo glasbeno izobraževanje in nas spomnil na dogodek iz svoje mladosti, ko je na vlaku v Ljubljano Zagorjanki prodal svojo prvo kitaro. “Če gleda mojo oddajo, ji sporočam, da jo z veseljem odkupim nazaj. To je edina kitara, ki sem jo kdarkoli prodal,” nam pove in doda, da ima na prvo kitaro nostalgične spomine.

Luka prihaja iz širše družine Groboljšek iz Kisovca, ki je že od nekdaj poznana po svojem glasbenem ustvarjanju. Tako njegov že pokojni dedek, kot oče sta igrala različne instrumente in sodelovala v različnih glasbenih skupinah. Tako kot zadnje desetletje in več Luka, ki se ga spomnimo kot člana Zasavci, nekaterih drugih skupinah, sodeluje z Glasbeno šolo Zagorje v zadnjih letih pa je vodja skupine Lagard, s katero sodeluje tudi Emir. Tudi z njim imata nekaj skupnih projektov.

V oddaji boste slišali in videli videospot Lud in mlad, ob koncu oddaje še videospot Go East, ki ga je skupina Lagard posnela na kisovškem Triglavu oziroma na Čebinovi skali. Slišali pa boste tudi spot skupine Balkan boys, katere član je že nekaj let Emir, ki je v svoji glasbeni karieri med drugim sodeloval z Nuško Drašček, Vladom Kreslinom, igral v predsedniški palači, kakšnem muzikalu in še kje. V oddaji smo spregovorili tudi o tem, kakšne so možnosti manj uveljavljenih glasbenih skupin in posameznikov, da prodrejo na radijske valove in televizije in tudi, kakšen čas je bil za glasbenike čas korone.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh