SLEDI KORAKOV: Podjetnik Iztok Živko

Iztok Živko in Igor Gošte

Naš tokratni sogovornik, uspešni podjetnik Iztok Živko, direktor in solastnik podjetja TEVEL iz Kisovca, je imel težko otroštvo. Pri komaj enajstih letih je v prometni nesreči izgubil očeta, ki je bil soustanovitelj enega najbolj znanih zasavskih podjetjih Varnost, danes znano pod imenu Bartec Varnost. Njegovega očeta je zelo zaznamovala druga svetovna vojna, saj je bil kot mlad partizanski kurir izdan in interniran v koncentracijsko taborišče Auschwitz.

Po smrti očeta so z mamo gospodinjo in starejšim bratom (oba sta že pokojna) živeli skromno. “Za zajtrk sem imel pogosto le belo kavo in kos kruha. Hladilnik je bil bolj kot ne vedno prazen. Zato sem si vedno želel, da bom poskrbel, da bo nekoč drugače,” se spominja svojih otroških let. V mladosti je bil eden najboljših rokometašev. Prišla je bogata ponudba iz velike Barcelone. Vendar mu je mama pot v tujino odsvetovala z besedami, da mora najprej poskrbeti za šolo in šele potem za šport. Dokončal je fakulteto za elektrotehniko in že kot oče štiriletne hčerke odslužil vojaški rok v Beogradu. Iz prvega zakona ima še sina Iztoka, pred nekaj leti pa mu je druga žena podarila še dva sina. V nadaljevanju je predstavil svojo poslovno pot, delovanje podjetja TEVEL in svoj pogled na slovensko politiki, za katero meni, da bi morali dati priložnost tistim, ki se znajo pogovarjati in tudi kaj dogovoriti. Zdaj vidi v ospredju preveč takih, ki naši družbi škodijo. Dobršen del pogovora je potekal tudi o energetiki in o vse višjih cenah, ki smo jim priče v zadnjem letu. Tako pri osnovnih življenjskih potrebščinah, kot pri nakupih elektronskih delov za potrebe izdelave produktov v njegovem podjetju.

Zaupal nam je tudi, da nadvse rad in dobro kuha. Zato je pred leti odprl tudi znano zagorsko gostilno Ribnik. Ob koncu oddaje je spregovoril tudi o nekaterih lokalnih umetnikih, ki jih podpira. Več pa ob spremljanju oddaje. Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh