VDC-NOGOMETNA EKIPA

ŠIRIMO VIP ZASAVJE: Nogomet, 8 del oddaje

Pred vami je osmi del oddaje Širimo Vip Zasavje. Prek oddaj želimo približati delovanje, življenje in aktivnosti zasavskega Varstveno delovnega centra (VDC) javnosti. Doslej smo prek naših oddaj spregovorili o marsikateri zanimivi temi, pogovarjali smo se tako z uporabniki, zaposlenimi, zunanjimi sodelavci in celo s predsednico Slovenije Natašo Pirc Musar, ki jih je nedavno obiskala. V oddajah ste lahko videli kaj vse zmorejo, ko združijo moči, predvsem pa, kako pomembni so za našo osebno rast. Oni nam in mi njim. Kajti le skupaj smo lahko boljši, močnejši, bolj inovativni, vključujoči, bolj povezovalni in tudi bolj iskreni.

V tokratni oddaji, ki smo jo posneli v telovadnici VDC Zasavje, smo govorili o nogometu. V VDC imajo namreč odlično nogometno ekipo, tako dobro, da so nekateri člani ekipe hkrati tudi člani slovenske reprezentance specialne olimpijade. Njihov vodja, Domen Pociecha, pred leti tudi sam aktivni nogometaš, predvsem pa prvi Slovenec, ki se je udeležil zimskih olimpijskih iger v sankanju na umetnih progah, nam je opisal svojo športno pot, pomen projekta Širimo VIP Zasavje, predstavil nogometno reprezentanco, način treniranja, nekatera pravila in tudi uspehe na mednarodnih prizoriščih. Zdaj se njegova ekipa, v kateri so tudi trije uporabniki VDC Zasavje, aktivno pripravlja na svetovne igre specialne olimpijade, ki bo drugo leto v Berlinu. Poudaril je tudi, kako pomembno je, da so nekateri športniki VDC tudi člani zasavskih klubov, ali pa gredo s prostovoljci na kakšen popoldanski tek, odigrajo z njimi kakšno partijo šaha, namiznega tenisa … V nadaljevanju smo pred našo kamero povabili še tri člane ekipe, ki so hkrati tudi uporabniki VDC Zasavje in to moramo povedati, odlični športniki. Ne le v nogometu. Peter Lenart je tudi aktiven udeleženec Ljubljanskega maratona, pogosto pa teče skupaj z očetom in mamo. Z nami je delil tudi spomine na nedavni mednarodni turnir v nogometu v Belgiji, kjer je stkal nekaj novih prijateljstev. Aktiven športnik je tudi Mitja Čamer, ki poleg nogometa rad tudi smuča. Z očetom sta vsaj enkrat tedensko na Rogli. Rad ima tako zimske kot poletne športe. Že v kratkem ga čaka tekmovanje na Poljskem v alpskem smučanju.

Naš zadnji sogovornik pa je bil strelec enega od zadetkov v Belgiji Dejan Antolič, ki nam je zaupal, da je bil to nepozabni dogodek. Vsi pa so z mislimi že na prihajajočih svetovnih igrah, kjer bodo poskušali kar se da uspešno zastopati barve naše države.

Več pa v oddaji, kjer boste lahko videli tudi nekaj fotografij z nogometnih tekmovanj in tudi z mednarodnega nogometnega turnirja v Belgiji, kjer so med dvanajstimi ekipami osvojili šesto mesto. Tu so bili del ekipe tako uporabniki, kot zaposleni v VDC-jih in prostovoljci.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh