Milena Miklavčič-knjige

Knjige Milene Miklavčič

“Danes berem knjigo Ogenj, rit in kače niso za igrače, drugi del. Govori pa o babicah, hčerkah in vnukinjah. Ta knjiga mi daje moč in spoznanje, da moje življenje v primerjavi z življenji, ki so opisani v knjigi, ni bilo tako kruto! Prisrčno hvala vsem ženskam, ki ste se zavedale, da ste ženske, se borile ter ohranile svojo moč!
Hvala Vam, ki ste zbrale pogum in svojo življenjsko zgodbo zaupale gospe Mileni Miklacčič.
Globok, prisrčen poklon tudi vam gospa Miklavčič, ker se niste ustrašili in ste zapisali zgodbe prednikov in s tem pustili neizbrisen pečat, kajti brez vaših knjig, bi bili prikrajšani za intimne zgodbe, za resnico. 
Vsem, ki vam je hudo, ki ne veste, kaj se je skrivalo za molkom v vaši družini, preberite te  knjige!
Lažje vam bo, ker boste spoznali tisto, kar je bilo zamolčano!”
(Dorica Golob)

Takšna in podobna sporočila prihajajo skoraj vsak dan. Marsikdo  vzame knjige v roke s skepso, češ, kaj neki se skriva za tako nenavadnim naslovom … Šele potem, ko bralci ob branju spoznavajo, da jih vsaka naslednja stran vodi zgolj in samo po poteh resničnega življenja, se marsikdo začne zavedati, da o tem intimnem svetu vedo zelo malo. Molk, ki je že v davni preteklosti močno in usodno zaznamoval Slovence tako znotraj družine kot tudi  na splošno, je marsikaj pometel pod preprogo.In tam bi ta ”marsikaj” tudi ostal, če ne bi po spletu okoliščin Milena Miklavčič začela zgodbe zapisovati. Če ne bi imela na radiu oddaje ”Zanimivi ljudje živijo med nami”, če ne bi zapisovala zgodbe  v Gorenjskem glasu (Usode), če se tudi njej osebno ne bi zgodilo marsikaj težkega, pa so ji sogovorniki, s katerimi se je srečevala, pomagali razumeti bridkosti življenja. Zelo intimno so jo nagovarjali ter tudi prepričali, da je lastne težave veliko lažje prebroditi, če se zavedamo, da nismo edini, ki jih imamo.

Ob ponovnem dotisu so na voljo  vse štiri knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače in sicer po spomladanski akciji kupiš dve, dobiš tri. Priporočamo pa tudi roman Kje je otrok  (20 €) ter Kuharske prismodarije za babice in vnuke (10€). 

Knjige lahko naročite na [email protected].

DELITE
Pomakni se na vrh