SLEDI KORAKOV: Pogovor o knjigi Zamegljeni čas

Pred vami je posnetek premierne predstavitve moje knjige z naslovom Zamegljeni čas v Knjižnici Mileta Klopčiča v Zagorju, kjer se je zbralo veliko obiskovalcev. Dan po predstavitvi je moderatorka pogovora Staša Lepej zapisala tole: “Hišni bend zagorske knjižnice: Staša Lepej in Igor Gošte pred nabito polno knjižnico. Najnovejša deseta knjiga Igorja Gošteta z naslovom Zamegljeni čas pripoveduje: – o odraščanju nekega dečka v majhnem zasavskem kraju, o ljubečem odnosu, ki ga ima do mame, očeta in brata in ko odraste, tudi do svoje žene, otrok, vnukov, – o načinu življenja v rudniških kolonijah, ki se ga marsikdo še spomni in nostalgično spominja, – so zgodbe o bajerskih otrocih, o otrocih narave, ki niso imeli nič in so imeli vse, – so zgodbe o športu, – o časih brez mobilnih telefonov, še navadnih ni bilo, brez računalnikov, – o časih tekanja za žogo, plezanja po drevesih, postavljanja drevesnih ut, izdelovanja frač, igranja na dvoriščih, ravsanja, ko so mame videle otroke le, ko so prišli na hitro nekaj pojest in takoj spet ven, – o časih romantike v živo, ne pa fiktivne, kot jo sedaj vidimo na družabnih omrežjih, – o časih, ko je bila klofuta okoli ušes in udarec po riti vzgojni pripomoček, – o enosobnih stanovanjih v rudarskih kolonija, skupnih wc-jih zunaj, na štrbunk, – o sušenju perila na gankih, ki je smrdelo po žveplu in premogu …

Da se je avtor odločil, da ravno jaz vodim ta literarni večer, je bilo z njegove strani kar pogumno dejanje. Tisti, ki me poznajo, namreč vedo, da nisem čisto sigurna, ali je žoga okrogla ali štirioglata, da so strani s športom v časopisih tiste, ki jih vedno preskočim in da moj tv ne prikazuje športnih dogodkov. Pa tudi čisto enakih pogledov na svet nimava z Igorjem vedno. A sva kar nekako izpeljala.” Ja, Staša speljala sva, zelo lepo. Kako je vse skupaj izgledalo pa si oglejte v posnetku.

Še prej pa nekaj o tem, kje se moja knjiga dobi. Pokličite me na 041 989 446 ali pa se pozanimajte pri založbi Primus. Izdajo knjige so omogočili: ETI, RSA, Skitti, družina Jelševar, Dewesoft in Telfex.

Del vsebine knjige Zamegljeni čas je zbran v kolumnah na našem portalu.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh