BOGDAN SIMERL OBA 2023

SLEDI KORAKOV: Življenjska zgodba Bogdana Simerla

Bogdan Simerl že vrsto let živi v Trbovljah, otroštvo pa je preživljal v Hrastniku. Prve športne izkušnje je pridobil pri treniranju nogometa in košarke. Kasneje v srednji šoli se je vpisal v Karate klub Trbovlje, kjer je še vedno med najbolj aktivnimi. Na svoji bogati poklicni poti se je srečal z različnimi poklici. Med drugim je bil učitelj športne vzgoje, ravnatelj dijaškega doma v Hrastniku, zaposlen je bil v vojski, bil je aktiven častnik v času osamosvojitvene vojne, kasneje po vojaški službi je bil več let direktor trboveljske Tike, nekaj let moj sodelavec na televiziji ETV, vrsto let pa tudi samostojni podjetnik.

Avgusta 1991 mu je bilo kot rečeno ponujeno delovno mesto na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije. V sodelovanju z vojsko Amerike je leta 1994 s še štirimi sodelavci obiskal center za usposabljanje specialnih enot v Alabami. Takrat mu je bil tudi podeljen čin častni polkovnik ameriške vojske – narodna garda. “Moj osebni čin je stotnik slovenske vojske,“ nam pove. Marsikaj zanimivega nam je povedal o svoji družini, hčerki, sinu in dvema vnukoma, o popotovanju po ZDA, kjer si je z družino in prijatelji ogledal najprej skoraj celo zahodno ameriško obalo, države Kalifornija, Nevada, Utah, Arizona in seveda tudi Mehiko. “Preživeli smo mesec nepozabnih dni in uživali ob svetovnih znamenitostih Grand Canyona, Yosemite, Zion National parka, puščave Death Valey pa mest in velemest Los Angelesa, San Francisca, San Diega, obiskali smo plaže Santa Barbara, Santa Monica, Malibuja, ogledali smo si pravljični Disneyland, filmski Hollywood, živalski vrt in vodni park Sea World,“ se spominja. Ob svojem ponovnem obisku si je ogledal še vzhodno obalo ob Atlantskem oceanu, New York (kip Svobode, WTC, Ellis Island, Coney Island, Manhattan, Manhattanski in Brooklynski most, sedež OZN, Central park…), Washington (Capitol, Bela hiša, Lincolnov memorial …), New Yersey, Atlantic City (igralniško mesto).

Že več kot 20 let imata z Janjo skupaj z njunimi otroci in njihovimi partnerji v najemu apartma v bližini Novigrada v Istri v borovem gozdičku tik ob morju. Že 48 let pa je njegova stalnica in ljubezen karate. Več o tem in še mariskaj zanimivega si lahko ogledate v oddaji.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh