milena_miklavcic_petpredpeto

KOLUMNA: V kakšnem svetu živimo?

Živimo v dokaj krutem svetu, ko vsak gleda le nase. Še huje; večina se trudi, da nič ne vidi in nič ne sliši tudi takrat, ko nemočni posamezniki trpijo v njihovi neposredni bližini.

Janika je živela v nasilnem zakonu. Skupaj z dvema sinovoma. Starejši (16 let), ki je bil iz njene prejšnje zveze, je po svojih najboljših močeh skrbel za polbrata (5 let).

Janika sodi med tako imenovane ”mati Terezije”. To so ženske, ki v sebi verjamejo, da so na Zemljo poslane zato, da bodo ”reševale” moške, ki zabredejo v nasilje, alkohol in drogo. Takšna je bila že njena mama, teta, delno tudi babica (s tem, da je ta imela srečo, da je nasilni ded že po osmih letih zakona umrl)

Janika je bila na svojega partnerja že tako ”navajena”, da ga tudi po letu dni v ”varni hiši”, ni (še) bila pripravljena zapustiti.

Njen starejši sin mi je enkrat spomladi napisal mail, da bi rad prebral kakšno mojo knjigo, pa zanjo nima denarja. Z veseljem sem mu poslala zadnjo. Potem si je v knjižnici izposodil še druge. Med branjem je ugotovil, da je kar nekaj zgodb, ki so podobne zgodbam njegove mame.

O njih se je z mamo začel pogovarjati. Sprva niti ni želela poslušati, a ker je bil vztrajen – in to pri 16 letih! – mu je s časom prisluhnila.

6. avgusta, ko je poplavilo tudi pri babici, je mamo pregovoril, da so se preselili k njej. Češ, da ne bo sama, če se poplave še kdaj ponovijo.

Včeraj me je ta šestnajstletnik poklical in mi povedal veselo novico.

»Morda bo še vse dobro,« je,  poln upanja, rekel na koncu najinega pogovora.

Mati Terezije

Nisem strokovnjakinja, a ženske, ki jih imenujem ”mati Terezije”, naredijo ogromno gorja. V zbirki Ogenj, rit in kače niso za igrače, je veliko njihovih zgodb. Zaradi prepričanja, da bodo rešile ljubljenega moškega, so hote ali nehote pripravljene uničiti sebe, otroke, družino nasploh.

Če kaj, si srčno želim, da bo temu šestnajstletniku in njegovi mami uspelo. Vem, da se oba trudita, a tokrat je tudi mami mar. Na srečo.

Odvisnosti je res težko razumeti

Lagala bi, če ne bi dodala, da je tudi meni težko razumeti takšne ženske. Kot mi je nemogoče razumeti moške, ki v imenu ”mama je ena sama” – dovolijo, da se ta mama zelo grdo obnaša do žene in njegovih otrok, jih celo brutalno tepe.

Nemogoče je razumeti žensko, ki se poroči z na pol zdravljenim narkomanom, ima z njim otroka, ko ta spet zaide v slabo družbo, za njim poravnava račune, ga obiskuje v zaporu, itd. Ne razumem tudi CSD-ja, ki to podpira, zlasti podpira srečanja med takšnim moškim in njegovimi otroki. No, edinole v primeru, če stroka meni, da se morajo otroci že zgodaj nalesti zgrešenih in morilskih vzorcev svojih staršev?

Žal so bile številne zgodbe – in to v vseh odtenkih – že milijonkrat napisane. Kljub temu žrtve vztrajajo pri svoji, prepričane, da pa jim bo vseeno uspelo. Ne glede na vse!

Nočne more sodobnega človeka

Znašli smo se v izrazito potrošniški družbi. Niti starejši, kaj šele mlajši se pogosto ne zavedamo, koliko pasti preži na nas na vsakem koraku.

Niso samo odvisnosti tiste, ki ljudi, kot voljno glino, preoblikujejo v nemočne sužnje, jim perejo možgane in jih vodijo na vrvici kot marionete. Vse tako kaže, da se ustvarja posebna svetovna elita, ki je brez duše in srca, zato pa s takšno lahkoto izrablja človeštvo v svoje zle namene.

Že lep čas krožijo alarmantne novice, da so vrgli oči tudi na otroke. Iz njih želijo narediti spolne sužnje, odvisne od seksa.

»Majhni otroci so spolna bitja, ki morajo imeti spolne partnerje in čim prej začeti s seksom. Zato morajo vrtci in osnovne šole otroke naučiti razvijati poželenja in spolno željo, se učiti masturbacije, graditi istospolne odnose, uporabljati spletno pornografijo in se učiti različnih spolnih tehnik, kot je oralni seks…,« lahko preberemo v dokumentu, ki so ga izdali pri OZN pod naslovom Mednarodne tehnične smernice o spolni vzgoji (v izvirniku International Technical Guidance on Sexual Education). Posebej bodite pozorni pri branju strani 16, 17 in 71.

Gre za uradno vodilo osnovnim šolam po vsem svetu. Združeni narodi so odredili, da morajo osnovne šole že majhne otroke učiti masturbiranja, spolnega vedenja, spolne privlačnosti in spolne stimulacije z namenom, da imajo spolne partnerje. Na strani 71 tega dokumenta je vzgojiteljem posebej priporočeno, naj otroke do 5. leta starosti učijo poljubljanja, objemanja, dotikanja in spolnega vedenja. Priporočeno je, da se devetletni otroci nauči masturbiranja, spolne privlačnosti in spolne stimulacije.

Pasti

Niti starejši, še manj pa mladi, se ne zavedamo pasti, ki nam jih nastavlja ta izrojeni svet, v katerem živimo. Bolj, kot spolna sla pri moških usiha, več perverzij se poraja v glavah tistih, ki jim je užitek vodilo življenja.

Mnogi, ki so brali pričevanja, zbrana v zbirki štirih knjig Ogenj, rit in kače niso za igrače so se zgražali nad krutimi usodami pripovedovalk in pripovedovalcev. Žal se boste morali sprijazniti, da so bile zgodbe prednikov v primerjavi z današnjimi še zelo mile!

Danes je, kot že rečeno, veliko huje! Koliko otrok pomorijo samo zaradi darovanja organov! Koliko otrok živi v suženjstvu, koliko mladih izrabljajo spolni predatorji, koliko žensk trpi pod temnimi oblačili, ki zakrivajo njihovo ženstvenost?

A se tega, žal, ne zavedamo, saj so grozote, ki se dogajajo, zavite v svetleč celofan papir in leporečje! Izrojeni eliti pa njihove besede pišejo najboljši piarovci.

Strah me je za generacije, ki se danes rojevajo. Če bo šlo tako naprej, kot gre, se zna zgoditi, da jih bodo tisti, ki so željni njihovih mladih teles, prepričali, da je zlo, ki ga pripravljajo zanje, zaželeno in primerno in mladi se bodo podali na pot, ki vodi v prepad, z nasmehom na ustnicah.


Milena Miklavčič, zapisovalka čisto vsakdanjih zgodb, zdravo kmečko dekle, ljubiteljica drobnjakovih štrukljev z rozinami. Piše tudi svoj blog Jutri 2052 in ima svojo spletno stran milenamiklavcic.com.

DELITE
Pomakni se na vrh