SLEDI KORAKOV: ALOJZ MIKLAVČIČ, LEGENDA BORILNIH VEŠČIN

Alojz Miklavčič se je zapisal v zgodovino borilnih veščin. Najprej je bil sam uspešen borec v različnih zvrsteh borilnih veščin, tudi nemški državni prvak, uspešen je bil na mednarodnih prizoriščih, potem pa je borilno veščino Pon-Do-Kwan pripeljal še v Slovenijo, jo tu uveljavil in s svojim bogatim znanjem vzgojil vrsto svetovnih in evropskih kikboksarjev.

V oddaji boste slišali, kako se je kalil v borilnih veščinih, marsikaj o Klubu borilnih veščin Zagorje, ki ga je dolga leta vodil, o sorodnem izlaškem klubu, o srečanjih z Danielom Pondom, ustanoviteljem omenjene borilne veščine in tudi o glasbenih formah. V začetku oddaje boste slišali, zakaj je bila njegova družina v času druge svetovne vojne izseljena iz Hrastnika. Do konca vojne so preživeli kar nekaj nacističnih taborišč. Veliko je povedal o svojih koreninah, o očetu, ki se je rodil v Nemčiji, o tem, kaj vse je sam delal v Nemčiji, ko je tam služil, denar. Slišali boste tudi, zakaj se je z družino iz Nemčije preselil nazaj v Zagorje, kjer še vedno živi. Tako kot sam, sta se vrsto let z borilnimi veščinami ukvarjala tudi njegov sin Sašo in hči Sabina.

V zadnjem delu pa boste slišali, kako se že od svojega 55 leta bori s pljučnim rakom. Še vedno ne more brez športa, čeravno je že na pragu 80. rojstnega dne. Skoraj vsak dan, če mu le zdravje dopušča, kolesari. Tako kot njegova starejša sestra in nekoč njegov oče, se je tudi sam že mlad zapisal glasbi.

Več pa si lahko ogledate v tem zanimivem pogovoru.

DELITE
Pomakni se na vrh