19. Etno festival Hrastnik 2022

V organizaciji Srbskega kulturnega društva Sava Hrastnik je bil 25. junija 2022 v Športni dvorani Hrastnik 19. Etno festival Hrastnik 2022. Festival je odprla Vojka Šergan, podžupanja občine Hrastnik. V programu so sodelovale naslednje skupine: Mladinski ansambel Srbskega kulturno umetniškega društva Vidovdan Ljubljana, Veteranski ansambel Srbskega kulturno umetniškega Vidovdan Ljubljana, Folklorna skupina Međimurskega kulturno umetniškega društva Ivan Car Ljubljana, Pevska skupina Fijolice Međimurskega kulturno umetniškega društva Ivan Car Ljubljana, Folklorna skupina Svoboda Trbovlje, Otroški ansambel Srbskega društva Dr. Mladen Stojanović Velenje, Prvi ansambel Srbskega društva Dr. Mladen Stojanović Velenje, Etno skupina Iskon Novi Sad, Veteranska skupina Makedonskega kulturnega društva Sv. Cirili in Metod Kranj, Pevska skupina domačega Srbskega kulturnega društva Sava Hrastnik in Veteranska skupina Srbskega kulturnega društva Sava Hrastnik.

Omenjeno društvo v tem letu praznuje 25. letnico delovanja. Na slovesnosti so bila podeljena priznanja organizacijam za večletno podporo, prizadevno in uspešno sodelovanje v delovanju in uveljavitvi društva. Priznanja so dobili: Občina Hrastnik, Osnovna šola narodnega heroja Rajka Hrastnik, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Srbije – Uprava za sodelovanje z diasporo in Srbi v regiji, Zveza srbskih društev Slovenije in Moda d.o.o. Trbovlje.

Na isti večer je v dvorani potekal tudi tudi Etno koncert na katerem je nastopila Etno skupina Iskon iz Novega Sada (Srbija), pridružila se jim je tudi Pevska skupina SKD Sava Hrastnik.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh