Domovina 54: Reševanje medijskega tajkuna Odlazka

Reševanje medijskega tajkuna Odlazka

V tokratni temi tedna pišemo o medijskem imperiju Martina Odlazka in o tem, kako ima lahko zgodba s pomočjo izigravanja pravne države in z uporabo lukenj v zakonih spet nesrečen konec za davkoplačevalce.

Objavljamo drugi del Konservativnega manifesta Jordana Petersona: “Brezvoljni ljudje na Zahodu, pravzaprav pa tudi v preostalem svetu, si zato srčno želijo obnove pozabljenih vrednot suverenosti posameznika, odgovornega in pristnega družbenega služenja in smisla, saj njihovo sprejemanje in upoštevanje skrbi, da so naše svobodne družbe mogoče, produktivne, občudovanja vredne, plodovite in stabilne.”

Lahko boste prebrali poročilo z dogodka, na katerem je dr. Nina Krajnik prvič javno napovedala svojo kandidaturo za predsednico države.

Peter Merše piše o zmagi gibanja za življenje v ZDA: vrhovno sodišče je razveljavilo sodbo Roe proti Wade. V članku boste lahko prebrali dejstva, pa tudi komentar avtorja.

Domovina 54 prinaša tudi intervju z dr. Alešem Štrancarjem: “Mediji so zelo pomembni, celo nujno potrebni pri vzgajanju družbe. Zato morajo biti kakovostni in korektni. Žal je takšnih v Sloveniji vedno manj. Večina se je pretvorila v PR-službe (službe za odnose z javnostjo), pravo novinarstvo se izgublja.”

Tokratna Domovina pa prinaša še dva intervjuja:

V Sloveniji spremljamo razpravo o predlogu zakona o evtanaziji, ki ga je pripravilo društvo Srebrna nit. O tem, kaj evtanazija v resnici pomeni in kakšne so njene posledice za družbo, smo se pogovarjali z dr. Matjažem Zwittrom, upokojenim zdravnikom onkologom in predstojnikom Katedre za medicinsko etiko in pravo Medicinske fakultete v Mariboru.

Prejšnji teden je v Rimu pod geslom “Družinska ljubezen: poklicanost in pot svetosti” potekalo 10. Svetovno srečanje družin, ki sta se ga med 2000 udeleženci z vsega sveta kot delegata iz Slovenije udeležila tudi mladoporočenca Ana in Simon Murko iz Maribora. V intervjuju sta spregovorila o močnih in globokih pričevanjih, ki so se ju na srečanju najbolj dotaknila, o številnih vsebinah srečanja, o tem, kako jih bosta prenesla v svoj zakon in družino, o izzivih sodobnih družin in o tem, kaj s srečanja bi lahko prenesli v pastoralno delo v Sloveniji.

Kaj se je zgodilo, ko je Gregorja Čušina žena zalotila pri gledanju pornografije? Preberite v rubriki Slikovito.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 129 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 3,10 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh