Domovina 21: Ali analitiki ministru Vizjaku odsvetujejo odstop?

Domovina_0021.png

Pritlehnosti

Minister vsake vlade, za katerega bi se razkrilo, da je dejal, da bo sodniku »strl j….«, bi moral odstopiti – sam in nepreklicno. Politik, ki z vulgarizmom napove, da bo prisilil sodnika v neko odločitev, po minimalnih standardih v politiki ne more obstati – četudi je povsem jasno, da za lansiranjem afere stojita protivladni medij in smetarski lobi, ki mu je minister stopil na prste.

A v naši državi minimalni politični standardi ne veljajo – kar ni nič novega in se potrjuje vedno znova. Denimo v primeru poslanke, ki je male delničarje oškodovala za skorajda milijardo evrov, pa se ji ni zgodilo nič. Nasprotno: taista poslanka danes na velikanskih plakatih po vsej državi pritlehno in brezsramno oglašuje, da je državo rešila pred bankrotom, kar v karikaturi hudomušno ponazori Boris Oblak …

Takšne in podobne pritlehnosti razkrivamo, popisujemo ter kritično obravnavamo v najnovejši številki tednika Domovina. Z Vizjakom in njegovimi »glupimi davki« se ukvarjajo ugledni politični analitiki, predrzno kampanjo Bratuškove popiše Peter Merše, pravnik dr. Andrej Fink pa pojasni črno packo, s katero so nekateri člani umazali podobo SAZU.

A objavljamo tudi precej bolj prešerno naravnane prispevke. Eden takšnih je veliki, ekskluzivni intervju z zunanjim ministrom dr. Anžetom Logarjem, ki med drugim spregovori o slovenski pomoči misijonarjem v Afriki: namesto da s proračunom v Ljubljani omogočimo nekaj okroglih miz o razmerah na črni celini, po novem afriškim otrokom raje zgradimo nekaj pravih šol.

V največji cerkvi na Slovenskem so medtem zgradili novi kor; ta je potreben za orgle velikanke, ki bodo odslej donele po Primorskem in o katerih spregovorimo v Domovini; na nje straneh izveste tudi, kakšen preboj na področju proizvodnje cepiv je uspel ajdovskemu podjetju, zakaj raziskave nakazujejo, da bo spolnih zlorab med duhovniki v prihodnosti vse manj, in še marsikaj zanimivega.

Nova številka tednika Domovina izide v četrtek, 11. novembra, na 68 barvnih straneh in bo na voljo v vseh prodajalnah časopisov. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh