Dobrodelni koncert za Dom starejših Hrastnik, posnetek koncerta

podpis namere, vsi

Skupine: Hrastniški godbeniki, Kr’ en Bend, Ping-Pong, Murni, Modre zvezde in Veter so združile svoje moči in pod taktirko organizatorja dobrodelnega dogodka Slobodana Filipoviča pričarali lep glasbeni večer. Vse za podporo uspešnega delovanja Doma starejših Hrastnik.

Že več let je odgovornim v državi poznano, da je Dom starejših v Hrastniku arhitektonsko neprimeren za dejavnost, ki jo izvaja, kar se je še toliko bolj pokazalo v času epidemije oziroma vstopa virusa v dom. Predvsem lani poleti je bilo stanje zaskrbljujoče, a so s profesionalnim odnosom zaposlenih nekako le “splavali” in prebrodili najtežje trenutke svojega dolgoletnega delovanja. Žal tudi z nekaj umrlimi stanovalci. Dejstvo pa je, da tako več ne gre in da mora čim prej priti do izgradnje novega, za kar se tako vodstvo doma kot vodstvo občine že leta prizadevajo. To sta v nagovoru zbranim v športni dvorani povedala tudi župan Hrastnika Marko Funkl in direktor Doma Drago Kopušar.

Zdaj je na vrsti država, ki se je s podpisom pisma  o nameri zavezala, da bo do izgradnje novega doma vendarle prišlo. Srčno upamo. Več pa si lahko ogledate v posnetku dobrodelnega koncerta.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh