Domovina 25: Kaj prinaša nova stranka Konkretno

Rdeče-modri liberalci

Združitev levo- in desnosredinske stranke je v slovenskem političnem prostoru nekaj čisto novega. Podobno zgodbo smo sicer lahko spremljali v Slovenski demokratski zvezi leta 1991, a se je zaradi razlik v svetovnem nazoru kaj hitro neslavno končala. Tokrat pa je nastala stranka, ki je svojo dvojnost jasno izrazila celo v logotipu: združila sta se “modri” Alojz Kovšca in “rdeči” Zdravko Počivalšek.

Rdeče-modre zastavice, ki so vihrale na združitvenem kongresu, spominjajo na nacionalno zastavo, pa tudi na vélikega arhitekta Jožefa Plečnika in njegov predlog slovenskega grba, v katerem je mojster združil nasprotujoče si politične barve: črno in rdečo. S tem je hotel povedati, da je ideološka delitev naroda umetna in se je zaradi zgodovinskih okoliščin mariskdo znašel na drugi strani.

Tudi sporočilo stranke Konkretno je podobno in v današnji politični razklanosti nujno – Slovenija potrebuje liberalce, še bolj pa povezovalne in sredinske politike. S tega vidika jih obravnavamo v najnovejši številki tednika Domovina in pregledamo tudi, kaj menijo analitiki in kaj pravijo ustanovitelji.

Objavljamo veliki intervju s starosto slovenskega prava, pokojnim dr. Lovrom Šturmom, kolumno Milana Gregoriča, ki se sprašuje o razlogih za romantično dojemanje NOB-ja na Primorskem, odkrivamo, kako so nekateri direktorji dobili božanski kompleks in kako so se temu izognili v starem Rimu. Gregor Čušin s slikovito ironijo prikaže zaroto prodajalcev kostanja, Blaž Čermelj pa priporoča kakovostne vsebine.

Vse to in še veliko drugih ekskluzivnih vsebin najdete v novi številki tednika Domovina, ki izide v četrtek, 9. decembra, na 68 barvnih straneh in bo na voljo v vseh prodajalnah časopisov. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih.

Naročila tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh