Zločin brez primere – samotestiranje otrok

Natančno (pod lupo, ker je tisk absolutno premajhen za normalno berljivost) sem prebrala prilogo k SARS-CoV-2 antigenskem hitrem testu za samotestiranje kitajskega proizvajalca Beijing Lepu Medical Technology Co., Ltd.

Zanimalo me je kakšna snov je na palčkah, s katerimi se morajo naši otroci in vnuki trikrat tedensko samotestirati!

Odgovora na obsežni »plahti« nisem našla. Pa vendarle hočem vedeti!

Na spletni strani EVROPSKE KOMISIJE oz. GENERALNEGA DIREKTORATA ZA ZDRAVJE IN VARNOST HRANE (EUROPEAN COMMISSION DIRECTORATE-GENERAL FOR HEALTH AND FOOD SAFETY) sem našla skupni seznam hitrih testov na antigen COVID-19; skupni standardiziran nabor podatkov, ki jih je treba vključiti v potrdila o rezultatih testov COVID19; in skupni seznam laboratorijskih antigenskih testov COVID-19 kot ga je sestavil (dogovoril!?) Odbor za zdravstveno varnost.

Tudi tam nisem našla podatkov o tem, kakšna snov je nanešena na palčke. Našla pa sem podatek, da ima isti proizvajelc v svojem programu tudi teste na pljunek, odobrene v EU!!! Pri nas namreč niso odobreni.

Ob nadaljnem iskanju odgovora na moje vprašanje sem našla tudi poziv AMERIŠKE UPRAVE ZA VARNO HRANO (FDA) javnosti, naj preneha uporabljati hitri test za antigenen SARS-CoV-2 proizvajalca Lepu Medical Technology.

Zahtevali so tudi odpoklic tega testa iz prodaje, kar je proizvalec 28.5.2021 tudi storil.

In zakaj me tako zelo zanima kaj je na palčkah proizvajalca LEPU MEDICAL?

Moj vnuk hodi v 3. razred osnovne šole. Živi v naravi, na nadmorski višini 800m, na čistem zraku, je zdravo domačo hrano, trenira hokej in je popolnoma zdrav. Odkar pa se testira, se je njegovo zdravstveno stanje “nenavadno” spremenilo!? V ponedeljek, sredo in petek je v šoli najprej samotestiranje. Kmalu po tem ga prične boleti glava, bolečina se ves dopoldan stopnjuje do te mere, da mu prične v glavi “razbijati”. Popoldan dobi vročino in bruha. V torek je zdrav. V sredo se zgodba ponovi. V četrtek je zdrav. V petek znova ista zgodba. Konec tedna je zdrav. Po dveh tednih je hči poklicala pediatrinjo in ji povedala za otrokove simptome.

“To so znaki zastrupitve! Je kaj takega pojedel?” jo je vprašala pediatrinja.

“Ne, ampak to se dogaja vedno le na dan, ko se v šoli testirajo,” ji je razložila hči.

“To pa nima nobene veze s testiranjem!” je zatrdila pediatrinja.

“Pa vendarle menim, da je vzrok prav testiranje, nekaj mora biti na palčkah, tudi mene zapeče in zaboli v nosu pri samotestiranju,” je pojasnila hči in vprašala, če bi bilo možno testiranje na pljunek.

Pediatrinja ji je pojasnila, da testi na pljunek niso priznani, češ da niso dovolj zanesljivi!

“Ampak moj otrok je evidentno bolan po vsakem testiranju, prosim zapišite to v njegov zdravstveni karton, po naslednjem testiranju pa ga bom pripeljala v vašo ambulanto, da ga pregledate!” je zahtevala hči.

“To pa ne, nikakršnih dokazov ni, da je vzrok testiranje in nihče nima tovrstnih težav. Sploh pa: če zapišem v njegov zdravstveni karton, da ima znake zastrupitve po vsakem testiranju, bom izgubila zdravniško licenco!”

Zato me tako zelo zanima kaj je na teh palčkah!!!

Zdaj pa me zanima tudi ali bo pediatrinja vendarle zapisala tisto, kar bi po svoji zdravniški etiki in Hipokratovi prisegi morala, ali bo naredila tisto, kar zahteva od zdravnikov predsednica Zdravniške zbornice dr.Bojana Beović: da ignorirajo stranske učinke testiranja in cepljenja – pod grožnjo, da jim bo v nasprotnem primeru Zdravniška zbornica odvzela zdravniško licenco?

Ker je jutri znova dan za testiranje, je šla hči še v lekarno in prijazni gospe magistri povedala kaj se dogaja z njenim otrokom po testiranju.

In kaj je dosegla? V lekarni so ji z razumevanjem prisluhnili, se bodo potrudili in ji bodo jutri teste zamenjali! Oddala je tudi pisno pritožbo, čeprav na Javni agenciji za zdravila pravijo, da ne sprejemajo pritožb – so ji pojasnili v lekarni!

In še vedno ne vem: kaj je na palčkah, s katerimi si moj vnuk in vsi ostali šoloobvezni otroci trikrat na teden vrtajo po nosu? Je etilen oksid? Ta je vendar strupen in rakotvoren?

Sem pa v iskanju odgovora ugotovila sledeče: če bi bilo Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje in Ministrvu za zdravje kaj mar zdravje otrok (in seveda tudi odraslih), bi izbrali teste za testiranje na pljunek, odobrene pri Evropski komisiji za javno zdravje. Pa jim seveda ne gre za zdravje ljudi. Kot na svojem blogu piše dr.Andraž Teršek – gre za zločin brez primere!

Ampak nam, staršem in starim staršem je pa mar! Zato zahtevajmo konec zastrupljanja naših otrok in vnukov! Vsak po svoje, stopimo pa skupaj. Kmalu nameravajo otroke cepiti – s cepivom, ki je do leta 2023 v preizkusnem obdobju. Preizkusi na otocih, ki so ranljiva skupina, so neetični, izvajajo se pogojno le s privolitvijo staršev.

In namesto zaključka

Maria Ana Kolman

DELITE
Pomakni se na vrh