Domovina 29: Kdo so politični zmagovalci in poraženci leta 2021?

Domovina 29

Kdo so politični zmagovalci in poraženci leta 2021?

Politični komentatorji Domovine so v sveži, 29. številki, za vas pripravili izbor političnih zmagovalcev in poražencev leta 2021. Kdo je osvojil laskave in manj laskave nazive, lahko sklepate že z zabavne naslovnice. V tokratni številki boste našli tudi lestvico najbolj in najmanj uspešnih politikov meseca decembra.

Urednica portala Iskreni, Tadeja Zabret, v svoji kolumni razmišlja, komu bi ona podelila naziv “osebnost leta 2021”.

Zdi se, da bodo sodni mlini še nekaj časa razreševali spor med Zavodom Živim in LPP-jem. Zadnjo bitko je dobil LPP, a Zavod Živim bo vztrajal. Več o tem v Domovini.

V dveh mesecih je že drugi duhovnik moral zapustiti cerkvene vrste!

So pa Cerkveni sodni mlini razsodili, da iz kleriškega stanu odslovijo nekdanjega kapucina Pashala Jožefa Pršo. Spoznan je bil za krivega spolnih zlorab več mladoletnih oseb. Žrtve, in tudi vpletene v upravni kazenski postopek, škof ordinarij dr. Peter Štumpf prosi za odpuščanje “zaradi hudega ponižanja njihovega človeškega dostojanstva in prizadetih bolečin”.

Preberite intervju z evropsko poslanko Assito Kanko. Je belgijska časopisna kolumnistka, podjetnica in borka za človekove pravice. Bila je članica misije Evropskega parlamenta v Sloveniji, tako da boste lahko prebrali tudi o tem, ali se ji zdi, da Slovenija postaja diktatura ali ne.

Pišemo tudi o treh intervjujih, ki jih je RTV Slovenija opravila s predsednikom Pahorjem, predsednikom vlade Janšo in z opozicijo. Hudomušno se je teme v rubriki Slikovito lotil tudi Gregor Čušin.
Vse to in še veliko drugih ekskluzivnih vsebin najdete v novi številki tednika Domovina, ki izide v četrtek, 6. januarja, na praznik sv. treh kraljev. 68 barvnih strani vas na policah prodajaln časopisov čaka, da jih prelistate. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 129 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh