Domovina 41: Zakaj se je Ivo Boscarol odmaknil od politike

Ivo Boscarol: dejansko države ne vodi več politika, ampak javno mnenje, ki ga ustvarijo mediji

Domovina 41 prinaša intervju z Ivom Boscarolom, podjetnikom in mecenom iz Ajdovščine. Prodaja Pipistrela je bil nujna in je najboljša za zaposlene in za okolico. – Naše drugo podjetje bo v nekaj letih imelo več prihodkov kot danes Pipistrel. – Ta donacija ni ne prva ne zadnja. – Rad bi Fructal in Elan vrnil v slovenske roke. – Volitve so pravica in dolžnost. – Volitve so nakup glede na embalažo.

Države ne vodi politika, ampak javno mnenje, ki ga ustvarijo mediji.

Resničnosti Boscarolove trditve se zavedajo na levici, saj je pet levih strank šlo v vojno za RTV Slovenija. Stranke LMŠ, SD, Levica, SAB in Gibanje svoboda so podpisale skupno protestno izjavo “nad podrejanjem javne radiotelevizije”. V njej izražajo odločno podporo javnim opozorilom sodelavk in sodelavcev RTV Slovenija o nepravilnostih in pritiskih, ki jih pri svojem delu vsakodnevno doživljajo.

Svoboda slovenskega novinarstva stoji in pade z Bojanom Požarjem, piše Rajko Podgoršek. Bojana Požarja so namreč poskusili nezakonito zapreti: “Ravno v teh dneh, kakšno neverjetno naključje, mineva prvih 15 let portala Požareport. In kar jim ni uspelo doseči z vloženimi (propadlimi) tožbami, bilo jih je na desetine, so tokrat poskušali s priporom, namerno nezakonito …”

Iskrene vsebine tokrat prinašajo intervju s Svetlano Oletič, Ukrajinko, ki že od leta 1994 živi in dela v Sloveniji, dva članka z vrtnarskimi nasveti in z nasveti za pospravljanje ter dve kolumni: o veselju in o družinskem kolesarjenju.

Vse to in še veliko drugih vsebin najdete v novi številki tednika Domovina, ki izide v četrtek, 31. marca. 68 barvnih strani vas na policah prodajaln časopisov čaka, da jih prelistate. Še bolje pa je, če vas Domovina počaka kar v domačem nabiralniku.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 148,80 evrov. V predvolilni naročniški akciji, ki traja do 8. 4. 2022, samo 129 evrov za celo leto + dodaten brezplačni mesec! V prosti prodaji pa je cena ene številke 3,10 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh