Domovina 44: Primerjamo vizije političnih strank

Primerjava programov: Vizije političnih strank

Domovina 44 odzvanja praznovanje velikega tedna, zato prinaša nekaj velikonočnih kolumn.

Praznična bo tudi prihodnja, bela nedelja, druga velikonočna, ki bo praznik demokracije. Desetič od leta 1990 bomo volili parlament. Deveti Državni zbor Republike Slovenije. Pravljično število. A tudi nekateri politiki so kot pripovedovalci pravljic. Polnijo glavo s polresničnimi zgodbicami, ki se jih da hitro preveriti na spletu, a tega mediji kot da sploh ne opazijo.

Da ne bi še desetič med seboj primerjali le lepih besed posameznih voditeljev političnih strank, smo na straneh 44. številke Domovine pripravili primerjavo posameznih programov. Da si lahko človek sam najde stranko, ki mu najbolj ustreza. To je nekakšna kristalna krogla, v kateri vidimo različne vizije Slovenije.

“Nedelja lahko Sloveniji prinese napredek ali nazadovanje.

O pogledu v prihodnost piše tudi Gregor Čušin, ki v rubriki Slikovito razmišlja ob sliki Vedeževalka. V Tazadnji pa Svit Podgornik piše o novem načinu volilnih soočenj – kandidati bi se pomerili kar v boksarskem ringu.

Preberete lahko tudi intervju z Matejem Toninom: “Zame je bilo pogosto frustrirajoče, ko smo v parlamentu ves dan spremljali razpravo, bili aktivni, se trudili s strokovnimi in dobro argumentiranimi razpravami. Na koncu pa pride nek poslanec druge stranke, ki pove par sočnih in je na večernih poročilih glavna zvezda.“

Klemen Ban je strnil nekaj misli ob obletnici smrti svoje hčere Katarine: “Za Katarino ne ostaja praznina, ostaja predvsem ljubezen.”

Misijonarka Polona Dominik v pismu iz Etiopije piše o grozljivih razmerah, v katerih živijo otroci z ulice: “Ravno ta teden me je zlomilo, ko so mladi pripovedovali, da je bilo nekaj njihovih vrstnikov na ulici najdenih mrtvih tam, kjer so spali, s strto glavo.”

Vse to in še veliko drugih vsebin najdete v novi številki tednika Domovina, ki izide v četrtek, 21. aprila. 68 barvnih strani vas na policah prodajaln časopisov čaka, da jih prelistate. Še bolje pa je, če vas Domovina počaka kar v domačem nabiralniku.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 129 evrov (v trafiki 148,80 evrov). V predvolilni naročniški akciji, ki smo jo podaljšali do 28. 4. 2022, vam ob celoletni naročnini podarimo dodaten brezplačni mesec! V prosti prodaji je cena ene številke 3,10 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh