Domovina številka 14: Izbrisani minister

Tistega večera, ko so se huligani s političnimi ambicijami z granitnimi kockami spravili na parlament in policiste, je imel slovenski zunanji minister Anže Logar v Evropskem parlamentu govor, ki je požel izjemno navdušenje med poznavalci, pa tudi s strani predsednice komisije. A naši mediji so ta dogodek povsem izbrisali. Celo nacionalna televizija zunanjega ministra sploh ne snema več. RTVS je Logarja preprosto – izbrisala.


Isti dan, ko so mediji izbrisali ministra, pa se je pojavila tudi nova politična stranka. Nastaja prva stranka, ki je plod precej velikega mehurčka več kot 50 tisoč ljudi, nastalega na družabnem omrežju Facebook. Čeprav nima nikakršnega dostopa do osrednjih medijev, je s sredino demonstracijo nasilja in moči na Trgu republike pokazala, da bi jo tako politiki kot drugi akterji iz ozadja morali začeti jemati resno. Levičarski skrajneži iščejo podporo med ljudmi, ki verjamejo v najrazličnejše teorije zarote.

Izbris pa se je zgodil tudi pri nekdanji premierki Alenki Bratušek, ki je dobila zaušnico iz evropskega sodišča zaradi razlastitve malih delničarjev slovenskih bank. V osrednjem dnevniku nacionalne televizije, v nekajminutnemu prispevku Bratuškove, ki je kriva za odvzem premoženja, niso omenili niti z besedo. Podoben primer je bil v Žurnalu24 z naslovom Evropsko sodišče udarilo po Sloveniji.

Vse to in še veliko več v 14. številki Domovine, ki je na 68 barvnih straneh na voljo v vseh prodajalnah časopisov od četrtka 23. septembra dalje. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih. Naročila pa tudi na spletu.

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.
Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh