Elvis Presley je še kako živ!

Sam's Fever

Pred mesecem dni je svoja vrata po 20-tih letih za javnost odprl Grad Dvor v Preddvoru. Otvoritev je bila paša za oči mnogim, saj so se ob vstopu počutili kot, da bi bili del srednjeveške zgodbe. Grad tako nadaljuje svojo zgodbo naprej, z različnimi in konceptualnimi dogodki. Ker se bliža obletnica smrti kralja rock’n’rolla bo skupina Sam’s Fever letošnjo 44-letnico smrti Elvisa obeležila s koncertom v idiličnem parku Gradu. To je pravi vrhunec glasbenega poletja za vse ljubitelje odličnega rock’n’rollla, ki ga ne smete zamuditi!

Vstopnice in več informacij: www.smejmo.se, mail [email protected] in mojekarte.si

Skupina Sam’s Fever, ki jo je leta 2012 ustanovil Samuel Sam Hudl, poustvarja glasbo kralja rokenrola Elvisa Presley-ja. Člani skupine skrbijo, da Elvisova rokenrol zapuščina živi naprej, svojo interpretacijo pa tu in tam začinijo z žanri, kot so rock, blues, jazz, pop, različni latino ritmi,… Sam’s Fever s svojim svežim pristopom nostalgično poboža ušesa in duše zrelejših poslušalcev, obenem pa večne hite približa tudi mlajšim generacijam.

Leta 2015 se je skupina udeležila tekmovanja interpretov Elvisove glasbe v okviru 14. evropskega Elvis festivala v mestu Bad Nauheim v Nemčiji. S svojim nastopom je prepričljivo pometla s konkurenco in si prisvojila naslov European Best Elvis Cover Band. Na festivalu je skupina prvič prišla v stik s člani Elvisove originalne glasbene zasedbe TCB Band: James Burton (kitara), Glenn D. Hardin (klavir), Ronnie Tutt (bobni) ter Terry Blackwood z zasedbo The Imperials.

Po izdaji prvega albuma z naslovom About The King, je skupina maja 2016 sooblikovala glasbeni program križarjenja pod imenom TCB Cruise, kjer so člani imeli priložnost spoznati tudi Elvisovo ženo Priscillo Presley in Elvisovega osebnega stražarja in prijatelja Jerry-ja Schillinga. Leta 2016 je skupina Sam’s Fever postala registrirana blagovna znamka.

Avgusta 2017 je skupino doletela prav posebna čast, da na Evropskem Elvis festivalu v Nemčiji spremljajo Oskarjevo nagrajenko in članico Hrama slavnih rokenrola Darlene Love, ki je kot spremljevalna vokalistka s svojo zasedbo The Blossoms sodelovala pri Elvisovem koncertu ’68 Comeback Special in njegovem zadnjem igranem filmu Change Of Habit.

Septembra 2017 je skupina Sam’s Fever ob spremljavi zasedbe Big Band RTV Slovenija z godali v razprodanih ljubljanskih Križankah Elvisu posvetila veliki koncert z naslovom I remember Elvis.

Januarja 2018 je skupina prvič gostila člane zasedbe TCB Band in The Imperials v Ljubljani in skupaj z njimi v klubu Cvetličarna s koncertom proslavila Elvisov 83. rojstni dan. Istega leta je skupina izdala svoj drugi album z naslovom Fever. Album krasita dva pečata: gostujoči kitarist v pesmi Mistery Train je originalni Elvisov kitarist James Burton, na albumu pa je slišati tudi posebno živo izvedbo pesmi If I Can Dream s koncerta z Darlene Love.Avgusta 2018 je skupina Sam’s Fever z razširjeno zasedbo Sam’s Fever Orchestra ponovno nastopila v okviru Evropskega Elvis festivala. Poleg samostojnega koncerta so na posebno prošnjo legende Darlene Love še drugič nastopili tudi kot njena spremljevalna skupina.

Januarja 2020 je skupina v tesnem sodelovanju z Društvom ljubiteljev Elvisa Presley-a Elvis Friends Slovenia Elvisov 85. rojstni dan praznovala na prav poseben način. Poleg Elvisovega pianista Glenna D. Hardina in gospel skupine The Imperials so Ljubljano obiskale tudi Elvisova sestrična Donna Presley in pevki Mary in Ginger Holladay, ki sta za Elvisa posneli spremljevalne vokale za več kot sto pesmi, med drugim tudi za največje hite, kot so Suspiciuos Minds in In The Ghetto. Na koncertu v Festivalni Dvorani v Ljubljani je vladalo nepozabno in čarobno vzdušje.

V letu 2020 in 2021 je skupina nastopala predvsem na radijskih postajah in organizirala dva spletna koncerta. Člani se posvečajo studijskemu delu, saj v letu 2021 načrtujejo izdajo novega, že tretjega albuma, pripravljajo se na koncerte v živo, posvečajo pa se tudi snovanju svežega glasbenega programa, ki ga bodo premierno predstavili na velikem Mednarodnem Elvis festivalu, ki ga v sodelovanju z društvom Elvis Friends Slovenia in občino Piran prirejajo 20. do 24. aprila 2022 v Portorožu.

Zasedba:
Samuel Sam Hudl: vokal
Arian Krašna: kitara
Jure Kavčič: klaviature
Tilen Sušnik: bas kitara
Tomaž Ferenc: bobni
Ana Marčun: spremljevalni vokal
Nastja Vodenik: spremljevalni vokal
Katja Kovačič: spremljevalni vokal

foto: Vito Tofaj/Salomon d.o.o.
DELITE
Pomakni se na vrh