Nova skladba in videospot JOČEM ZAZRT V ZVEZDE

Miha Mohorka, Klemen Smogavec, Miha Kropec in Filip Frešer so štirje mladi fantje, ki sestavljajo Ansambel Galama. Zase pravijo, da v prostem času (ko ne igrajo glasbo) so si zelo različni me seboj tako vizualno kot karakterno ampak strast, ki jo gojijo do glasbe je enotna.

Najstarejši član ansambla je Miha Mohorko, ki poje drugi bas v ansamblu in igra na klaviature. V prostem času igra tudi harmoniko, sprehaja psa, še posebej rad pa ima kurentovanje, ki ga ne zamudi nobeno sezono. Kitarist in vokalist drugega tenorja v ansamblu je Klemen Smogavec, ki ob jutrih in večerih skrbi za živali na kmetiji, njegov hobi pa je izdelovanje izdelkov iz lesa. Filip Frešer, najmlajši član, v ansamblu igra bariton in bas kitaro, zraven pa poje prvi bas. V prostem času rad igra odbojko in nogomet, igrati pa zna tudi harmoniko. Ansambel Galama pa vodi mlad in zagnan harmonikaš Miha Kropec, ki poje prvi tenor v ansamblu. Veščine in spretnosti igranja na harmoniko rad predaja ostalim, znajde pa se tudi ob bobnih. V prostem času rekreativno trenira tudi boks.

Z vajami so začeli leta 2016, sprva so bili trije – Klemen Smogavec, Miha Kropec in nekdanji basist. Slednji je kasneje imel druge načrte za življenje, zato so se sporazumno razšli. Klemen in Miha sta nato v srednji šoli spoznala današnjega basista Filipa, v začetku leta 2018 pa se jim je pridružil pevec Miha Mohorko in takrat so začeli skupaj ustvarjati kot Ansambel Galama.

Pretekli glasbeni izdelki

Prvenec je bila skladba JAGODA, ki so jo izdali v drugi polovici leta 2020. Pomen skladbe opišejo z besedami: “Ljubezen je pomemben člen v življenju. Skozi ljubezen se rojevajo čustva, skozi njih pa besedila naših pesmi. Vsi štirje smo mladi fantje, ki skozi življenje odkrivamo kaj sploh ljubezen je. Čutimo jo na različne načine, kot nekakšno strast do vsega, kar nas obdaja.

Za skladbo so ustvarili tudi videospot. Posnel ga je Timotej Krhlanko.

Avtor glasbe je harmonikaš ansambla Miha Kropec, besedilo je napisal Matej Trstenjak, za aranžma je poskrbel Mike Orešar.

Druga skladba, ki so jo predstavili javnosti aprila 2021 ima naslov MOJA KLEPETULJA. Ta skladba je delo Roka Švaba, ki je prispeval glasbo in Vere Šolinc, ki je dodala besedilo. Za aranžma sta poskrbela Rok Švab in Mike Orešar. “Kos ji ni nobena druga klepetulja, saj se njen jezik nikoli ne ustavi. Utišati jo je mogoče le s poljubom,” na kratko opišejo zgodbo skladbe člani ansambla.

K skladbi so dodali tudi videospot, ki ga je posnel Timotej Krhlanko.

DELITE
Pomakni se na vrh