Premagajte stres … s pozitivnim stresom

Stres je postal nekaj neizogibnega, saj že običajne nevšečnosti, zaplete in ovire imenujemo kar stresne situacije. Vsi dejavniki, ki porušijo naravno ravnovesje, imajo negativni učinek na zdravje. Žal je tako, da teh dejavnikov ne moremo kar spremeniti ali jih izločiti iz življenja.

Ena od možnosti, da se naučimo odpravljati negativne učinke stresa, so adaptogeni kot so elevterokok, čaga in rožni koren. Druga možnost pa je, da negativni stres (distres) obvladujemo s pozitivnim stresom (eustres).

Pozitivni stres izzove savnanje v fitobočki, cedrovem sodčku na zeliščno paro. Ko telo izpostavimo vročini in ga potem ohladimo v hladni vodi ali snegu, sprožimo povečano tvorbo endorfinov, ki imajo sprva nalogo, da telesu olajšajo prilagoditev na vročino in mraz, posledično pa endorfini ali hormoni sreče “popravijo napake”, ki so jih povzročili negativni stresi, ter prispevajo k dobremu počutju.

Pri pozitivnem stresu se namreč v telesu sproščajo hormoni endorfini alfa, beta, gama in delta. Sintetizira jih hipofiza, nadledvična žleza in črevesje, svoje receptorje pa imajo v centralnem živčnem sistemu, predvsem v predelih, ki so vezani za percepcijo bolečine.

Endorfini, poleg tega, da nam pomagajo prenašati bolečino oziroma jo zmanjšajo, urejajo še izločanje hormonov, menstruacijo, spolne funkcije, metabolizem, termoregulacijo in spanje.

Fitobočka je idealna mini savna za atraktivno dopolnitev ponudbe zdravilišč, SPA centrov, kozmetičnih in fizioterapevtskih salonov, hotelov, apartmajev, glampingov, kmečkih turizmov in drugih turističnih namestitvenih prostorov. Nadvse primerna je tudi za domačo uporabo. Ta lep, predvsem pa koristen kos pohištva lahko namestite v spalnico, kopalnico, dnevno sobo ali v zavetrje atrija, balkona ali terase. Les sibirske cedre bo čistil zrak in vaš dom polnil s čudovitim vonjem sibirskih gozdov.

Dodatne informacije o fitobočki in možnost za nakup so vam na voljo na spletni strani www.sebur.si.

Avtorica besedila je Maria Ana Kolman, fitoterapevtka, raziskovalka in pisateljica.

#sebur.sibirskafitomedicina #sebur #fitomedicina #mariaanakolman #savna #fitobočka #cedrovsodček #sibirskacedra #sibirija #rusija #spa #wellness #fitoncidi #fitoncides #lepota #stres #zdravje #terapija #pomajevanje #hujsanje #odpravacelulita #fizioterapija #kozmeticnisalon #lepotnisalon

DELITE
Pomakni se na vrh