V vrtincu virtuozne strasti

V vrtincu virtuozne strasti

Festival Ljubljana predstavlja Tango story, čutno zgodbo o argentinskem plesu, ki nam je v petek, 30. julija, ob 21. uri na Kongresnem trgu pričarala prav poseben večer v objemu virtuozne strasti.

Tango story je nastal leta 2012 v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 – Ptuj v sodelovanju s svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovićem. Neverjetno osebna in čarobno virtuozna glasbeno-plesna zgodba o tangu je po Evropi in na ameriških tleh doživela velik uspeh. Pripoved o čutnem argentinskem plesu, ki so ga iz temin pristaniških nočnih lokalov, gostiln in bordelov v umetnost povzdignili skladatelj Ástor Piazzolla in številni drugi jazzovski mojstri, kot je Carlos Gardel, sta pripovedovala karizmatična mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran in priznani dramski igralec Pavle Ravnohrib. Tokrat se je hipnotični igri mednarodno uveljavljenih glasbenikov Tango kvinteta pridružil izvrstni tolkalist Nino Mureškić. 

Mnogoteri odtenki tanga, od starega vieja pa vse do moderno klasičnega tanga nueva, so se razkrili v plesnem performansu Sare Grdan in Ivana Terrazasa.Kot inštruktorja sta razvila sodoben sistemski pristop k poučevanju tradicionalnega tanga. Leta 2018 sta ustvarila svojo edinstveno plesno skupino FMT Dance, njihov namen je raziskati ideje o presečišču tehnike in izražanja med različnimi plesnimi slogi, ponuditi priložnosti bodočim plesalcem po vsem svetu in ustvariti čudovite izvirne produkcije z avtorsko glasbo. Izjemna plesalca argentinskega tanga sta nas povlekla v vrtinec intenzivne čutnosti.

Festival Ljubljana si pridržuje pravice do spremembe programa.

DELITE
Pomakni se na vrh