DANES: Slovenija, ob 21.00 po vstopnico za evrovizijski finale

Ob 21.00 se bo v Rotterdamu začel prvi predizbor tokrat precej drugačne Evrovizije. Ana Soklič bo s skladbo Amen nastopila kot druga in se skušala med 16 tekmovalci uvrstiti med deset najboljših.

Pesem Evrovizije 2021, druga vaja za Ano Soklič

današnjem prvem predizboru, se bodo za deset mest v finalu potegovali predstavniki šestnajstih držav v naslednjem vrstnem redu: Litva, Slovenija, Rusija, Švedska, Avstralija, Severna Makedonija, Irska, Ciper, Norveška, Hrvaška, Belgija, Izrael, Romunija, Azerbajdžan, Ukrajina in Malta. V prvem predizboru bodo glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija. Neposredni prenos boste lahko spremljali od 21. ure dalje na TV SLO 2, Valu 202 in RTV 4D.

Na stavnicah Slovenija pri repu

Slovenija ima glede na spletno stran Eurovisionworld.com, ki združuje dogajanje v različnih stavnih hišah, le 23-odstotne možnosti za vnovični sobotni nastop in se trenutno giblje na 15. mestu med 16 polfinalistkami. 

Komentatorka vseh treh televizijskih prenosov bo Mojca Mavec, točke glasovanja slovenske žirije pa bo na finalnem večeru sporočila Lorella Flego. Na Valu 202 bo četrtkov prvi predizbor s komentarjem pospremil Maj Valerij, sobotni finale pa Miha Šalehar in Uršula Zaletelj.

DELITE
Pomakni se na vrh