AMEN: Ana Soklič nazaj v Slovenijo

Norveška, Izrael, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Ciper, Švedska, Belgija in Ukrajina – to je deset držav, ki si je v prvem predizboru Evrovizije v Rotterdamu pripelo finalni nastop. V finale pa se poleg Slovenije ni uvrstila niti hrvaška predstavnica Albina, ki so ji bile stavnice precej naklonjene. 

 “Zgodilo se je, kot se je. Še vedno stojim za svojo skladbo. Nameravam iti naprej v življenju. Kar se glasbe tiče – vedno delam na dolgi rok in z vsebino, ki preživi čas. Vesela sem, da ste bili z menoj, upam, da boste tudi naprej. Tole je bila velika zadeva, zdaj pa bo moja pot šla dalje, čim bolj glasbeno, tako kot želim in upam, da bo kdo od vas ostal ob meni.”Ana Soklič

Slovenija je ostala brez nastopa v finalu letošnjega izbora za pesem Evrovizije, naša predstavnica Ana Soklič je obtičala v polfinalu.

Stavnice so se torej tokrat izkazale za točne, saj Sloveniji finala niso napovedovale, prav nasprotno, uvrščale so jo na rep nastopajočih. Za favorite prvega predizbora so veljali Malta, Ukrajina in Ciper, ki so se vsi uvrstili v finale. Kot je to že v navadi zadnja leta, so polovico glasov prispevale nacionalne žirije posameznih držav, drugo polovico pa gledalci s telefonskim glasovanjem.

Drugi predizbor bo v četrtek ob 21. uri na TV SLO 2 in RTV 4D, sobotni finale pa ob 21. uri na TV SLO 1, Valu 202 in RTV 4D.

Ani Soklič je za njen nastop čestitala tudi Vlada Republike Slovenije.
DELITE
Pomakni se na vrh