Širimo VIP Zasavje: Izobraževanje prostovoljcev, 4. del oddaje

Pred vami je prav posebna oddaja, prek katere smo pokukali v zakulisje izobraževanje za prostovoljce ali podporne osebe uporabnikom Varstveno delovnega centra. Ne le kot opazovalci, ampak kot aktivni udeleženci izobraževanja, ki sta ga izvedli direktorica VDC dr. Špela Režun in mag. Alja Vozelj, koordinatorka podpornih oseb. Na izobraževanju so bili tudi dijaki treh srednjih šol iz Zasavja, nekateri uporabniki, starši uporabniki, osebni asistenti in prostovoljci, ki so spregovorili tudi o svojih izkušnjah sodelovanja z VDC in vključevanja uporabnikov v javno življenje.

Na izobraževanju sta predavateljici predstavili samo storitev, pravilnika v delu, ki zadeva podporne osebe, pravice in dolžnosti podpornih oseb, nanizali sta ključne poudarke iz kodeksa etičnih načel, varstva osebnih podatkov, ocen tveganja, pomen osebnih načrtov, beleženja storitev in kako bo vse skupaj potekalo naprej.

Mi pa smo pred kamero povabili omenjeni predavateljici, podporni osebi, dolgoletno uporabnico in uporabnik VDC, osebno asistentko in nekaj dijakov zasavskih srednjih šol. Pred kamero so svoje vtise delili Maša Hriberšek, Ajla Tursum, Lara Lavrin, Ana Lina Nučič, Benjamin Omahne, Sašo Molnar, Vita Audič, Metka Ocepek, Melita Pograjc, mag. Alja Vozelj in dr. Špela Režun.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh