Domovina 20: Na levici nič novega, razen kanibalizma

Domovina 20

V prejšnjem mesecu se je na političnem prizorišču razjasnilo precej dilem. Predčasnih volitev očitno ne bo, opozicija štirih levo-“sredinskih” strank se je poenotila in podredila najradikalnejši med njimi, taista stranka, Levica, pa že plete svoj novi “instant satelit”, bržčas pod vodstvom Tomaža Vesela.

Kar precej novosti, skratka, ob katerih pa se desni sredini lahko le smeji. Pri tem pomaga pogled na ulice, ki so očitno izgubile svoj anti-vlada/PCT zagon, pa na dejstvo, da niti tolikšna afera, kot je bila Vizjakova “glupi davki”, vlade ni prizadela niti približno toliko, kot bi jo lahko in kot jo je v podobni situaciji leta 2013.

Posledično lahko vlada postaja vse bolj samozavestna in odločna – morda tudi na področju družinske politike, ki je mnogim njenim volivcem posebej blizu. Po mnenju Vincenza Bassija, enega največjih strokovnjakov na tem področju, s katerim v novi številki tednika objavljamo veliki intervju, bi morala vlada ta segment prepustiti družinskim organizacijam, kot je zavod Iskreni, saj te najbolje vedo, kateri ukrepi bi lahko do ugodnejšega okolja za družine privedli na našem prostoru.

A ne le o tem – v najnovejši številki Domovine pišemo tudi, kdo se ob razprtem prostoru na sredini povezuje in cilja na neopredeljene ter kateri lokalni akterji bi lahko zmogli napad na parlament. Razkrivamo drugi del afere udarnih partizanskih pesmi v svetogorski baziliki Matere Božje, strašljivo dejstvo, da se čarovniški procesi še danes izvajajo marsikje po svetu, in – prvič in ekskluzivno – objavljamo duhovni razmislek slovitega slovenskega umetnika in duhovnika p. Marka Ivana Rupnika v novi rubriki Duhovno.

V jubilejni 20. številki vas čaka bistroumna kolumna Milene Miklavčič, ki se sprašuje, kaj se je danes zgodilo s slavnim Titovim “bratstvom i jedinstvom”, razkritje zgodbe o ameriškem očetu, aretiranem, ker je povedal, da je njegovo hčerko posilil transspolnež, pa mnogo kanček “lahkotnejših” tematik – izveste lahko denimo odgovor na vprašanje: “Ali v življenju poleg žene potrebujem še ljubico?”

Nova številka tednika Domovina izide v četrtek, 4. novembra, na 68 barvnih straneh in bo na voljo v vseh prodajalnah časopisov. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh