Domovina 19: Nazdravimo domovini

Domovina 19

Dan odhoda jugoslovanske armade iz Slovenije pred 30 leti je bil magičen. Gre za pomensko največji dogodek v zgodovini naroda in nacije. In za trenutek, ko je ves narod dihal kot eden, z obema kriloma pljuč, levim in desnim. Zmaga v vojni proti veliko močnejšemu sovražniku, brez enega samega zločina in z minimalnim številom žrtev. Zato nas lahko na 30. obletnico odhoda zadnje jugoslovanske vojaške čelade upravičeno razganja od ponosa.

Danes pa nekateri odkrito grozijo z streljanjem desnosredinskim politikom, pa tudi vsem demokratično opredeljenim Slovencem. Vse večkrat se grozi z orožjem, vse večkrat se slišijo zlovešče besede »Premalo smo vas pobili«. In policija te agresivneže le redko, zelo redko, izsledi.

A pri nas je pač tako. Demokratom in kristjanom se lahko povsem nekaznovano grozi tudi z ubojem. Policija, kot da ne obstaja. Se pa možje v modrem, mediji pa sploh, zelo hitro odzovejo, ko kdo kaj kritičnega reče o »prvorazrednih« temah. Mavričnih, denimo. A to ne bo večno. Napredek bo zmagal, tako kot vedno v zgodovini.

Domovina prinaša tudi zanimiv intervju z energetskim strokovnjakom Insituta Jožef Štefan Stanetom Meršetom. V njem pravi, da bi pri energetiki morali obrniti logiko, ne da iščemo nove vire energije, ampak da je treba zmanjšati porabo energije.

Objavljamo tudi eksluzivno zgodbo ginekologinje, ki je bila diskriminirana, ker je uveljavljala pravico ugovora vesti za opravljanje splava. Sodišče je zato oglobilo Zdravniško zbornico.

Nova številka tednika Domovina izide v četrtek 28. oktobra na 68 barvnih straneh in bo na voljo v vseh prodajalnah časopisov. Opozarjamo sicer, da je Domovina v prenekateri prodajali varno »skrita« na nevidnih mestih.

Naročila pa tudi na spletu: www.iskreni.net/trgovina/naroci-se

Celoletna naročnina stane 99 evrov, v prosti prodaji pa je cena ene številke 2,9 evra.

Ne pozabite: Domovina je edini tiskani medij v državi, ki mu naklada stalno raste.

DELITE
Pomakni se na vrh