S TEBOJ LAHKO: Špela Režun, Mojca Zupančič, Sabina Lisić, Samira in Miha Kokalj

S TEBOJ LAHKO: Špela Režun, Mojca Zupančič, Sabina Lisić, Samira in Miha Kokalj

Pred vami je že sedmi del oddaje S teboj lahko, projekta, ki počasi postaja vseslovenski. Naša prva sogovornica je bila direktorica Varstveno delovnega centra Zasavje (VDC) dr. Špela Režun, ki je predstavila potek in pomen projekta S teboj lahko, ki naj bi ga drugo leto razširili tudi v preostale VDC. Spregovorila je tudi o zlatem priznanju za inovativnost, ki ga je VDC Zasavje prejela iz rok Gospodarske zbornice Slovenije. Par besed pa je spregovorila tudi o gradnji prizidka, ki bo zaposlenim in uporabnikom še izboljšal kakovost dela in bivanja v VDC.

Po pogovoru z direktorice smo se prestavili na drugo lokacijo v Trbovlje, v stavbo nekdanjega hotela Rudar, kjer imajo stanovanje, ki je namenjeno za vse tiste, ki so vključeni v projekt S teboj lahko. Podporna oseba Mojca Zupančič nam je povedala, katere vse dejavnosti se odvijajo v tem stanovanju. Predvsem je to prostor za družabništvo, prebiranje knjig, različna učenja in ustvarjanja, saj se bo marsikateri sprehod od zunaj v teh jesenskih in zimskih časih, ki se bližajo, prestavil v toplo zavetje stanovanja.

Kako potekajo nekatere družabne dejavnosti smo si ogledali kar v stanovanju, kjer sta nas pričakala zakonca Samira in Miha Kokalj ter Sabina Lisić. Slednja, ki smo jo tudi že predstavili v eni izmed naših oddaj, se pod mentorstvom Mojce uči ustvarjanja mandal. Videli boste, da je že prava mojstrica. Sledil je pogovor s Samiro, ki s svojim možem živi samostojno življenje v Hrastniku. Predstavila nam je dosedanje izkušnje skupnega samostojnega življenja z možem ter kako napreduje pri učenju peke kruha. Prikazala nam je tudi peko palačink. Moram priznati, da ji je oboje uspelo. Kruh je bil več kot odličen, palačinke pa slastne. Zaupala nam je tudi recept za palačinke. Miha pa nam je pokazal, kako vešč je v pripravi obare. Videli boste, da mu gre delo dobro od rok.

Več pa si lahko ogledate v reportaži.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh