Domovina 42: Kdo nam želi obdavčiti hiše

Kdo nam želi obdavčiti hiše

Domovina 42 prinaša odgovor na zgornje vprašanje. Na pragu volitev so v stranki Levica, ki na prevzem oblasti računa skupaj s KUL-om in Gibanjem Svoboda Roberta Goloba, pripravili nov zakon, ki bi po žepu udaril predvsem lastnike večjih družinskih hiš, kakršne so značilne za slovensko podeželje.

NSi zaustavlja Levico, ki z zvišanjem davkov “napada slovensko podeželje”.

Tisti, ki dela in ustvarja, ne more zagovarjati rešitev, kakršne si v svojem izkrivljenem socialno socialističnem svetu predstavlja Levica. Še posebej, ker smo podoben svet že imeli in preživeli.

Nova Domovina prinaša tudi dva intervjuja: z ministrico za Slovence po svetu dr. Helena Jaklitsch ter s fotografom Taminom Petelinškom. Ministrica je povedala, da je rada Slovenka in Kočevarka ter da se splača biti Slovenec. Tamino Petelinšek pa je spregovoril o svoji humanitarni misiji na poljsko-ukrajinsko mejo.

Alojz Senekovič piše o prvih volitvah po drugi svetovni vojni v Jugoslaviji: kako je kot član volilnega odbora prešteval kroglice ter o tem, kako so goljufali.

Iskrene vsebine tokrat prinašajo novico o primeru na ESČP M.L. proti Poljski (št. 40119/21), v katerem želi pritožnica, ki ji je bil na Poljskem onemogočen splav otroka z Downovim sindromom, izpodbiti odpravo evgeničnega splava in tako zmanjšati zaščito in pravice nerojenih otrok v tej državi. Terapevtka Janja Grilc odgovarja na vprašanje bralke, ali naj mladoletni hčeri dovoli prespati pri fantu. Kako zakon staršev vpliva na zakone otrok smo prebrali v knjigi Boba Whiddona. Eva Markovič pa piše o tem, kako je ena tistih porodnic, ki “komplicirajo”.

Vse to in še veliko drugih vsebin najdete v novi številki tednika Domovina, ki izide v četrtek, 7. aprila. 68 barvnih strani vas na policah prodajaln časopisov čaka, da jih prelistate. Še bolje pa je, če vas Domovina počaka kar v domačem nabiralniku.

Celoletna naročnina stane 148,80 evrov. V predvolilni naročniški akciji, ki smo jo podaljšali do 15. 4. 2022, samo 129 evrov za celo leto + dodaten brezplačni mesec! V prosti prodaji pa je cena ene številke 3,10 evra.

DELITE
Pomakni se na vrh