Izšla je že deveta Domovina!

Po tednih razburljivega političnega dogajanja se vročekrvni poslanci počasi odpravljajo na dopust. V deveti številki tednika Domovina za vas preučimo dejanja koalicije, ki je po hudem referendumskem porazu ustavila konje in premišljeno izbojevala nekaj zmag – denimo izglasovanje novega ministra, s katerim bo Slovenijo s polno paro zagnala po poti digitalizacije. Če bo takšno držo obdržala tudi v prihodnje in jo pokazala še pri nekaterih temah, se lahko nadejamo, da se je resnično nečesa naučila.

Prav tako je na tapeti cepljenje – mnoge države se v zadnjem času odločajo, da bo to vsaj za določene skupine ljudi obvezno, druge so pri tej temi zavezane svobodni izbiri, nekatere pa odločitev spodbujajo z ukrepi, ki bodo veljali le za necepljene. Poleg dobršnega pospeška pa to rojeva tudi številne proteste …

V obravnavo z dveh zornih kotov vzamemo poteze papeža Frančiška, ki se je v nedavno objavljenem pismu posvetil vernikom, naklonjenim tradicionalni liturgiji. Gre za grob, neupravičen poseg v obhajanje predkoncilskega obreda, ali za dobrohotno skrb v duhu Frančiškove naklonjenosti uboštvu namesto pretiranemu razkošju?

Poleg tega objavljamo veliki intervju z Rodom Dreherjem, ameriškim pisateljem in intelektualcem, ki svari pred vedno bolj grozečim (mehkim) totalitarizmom. Slednji prihaja dobro zakrinkan s plastjo udobja in užitkov, izhajajočih predvsem iz po njegovem mnenju najpomembnejše moderne revolucije – seksualne »osvoboditve«.

Ob naštetem vas v Domovini čaka še mnogo ekskluzivnih vsebin, ki obljubljajo razburljivo, strokovno in bralskega užitka polno poglobitev v aktualne tematike.

Že na prodajnih mestih!

DELITE
Pomakni se na vrh