Kaj prinaša deseta številka tednika Domovina?

Tokratna številka tednika Domovina je še posebej izdatna; zadostovati bo namreč morala za ves avgustovski (delovni) dopust, ko novih svetlomodrih naslovnic v vaših nabiralnikih ne boste našli. A nič ne de – kot rečeno, smo v zadnji predpočitniški izdaji poskrbeli, da poglobljene vsebine ne bo zmanjkalo vse do septembra, ko se zopet beremo.

Vroča tema tako prinaša bistroumno politično analizo; vprašali smo se, s kakšno popotnico poslanske počitnice začenja vsaka izmed parlamentarnih strank. Če je vladna SDS lahko ena izmed bolj brezskrbnih, pa to zagotovo ne velja za mnoge manjše muhe enodnevnice, ki jih brez težav odpihne kakšen nov obraz, običajno lansiran pred vsakokratnimi volitvami.

Posvetili smo se tudi odzivom na odmevno izjavo premierja Janeza Janše, s katero je pozval k preiskavi iranskega poboja političnih zapornikov leta 1988, in razložili, kaj se je takrat pravzaprav zgodilo. Videti je, da si premier kljub večnim kritikam vodilnih medijev »upa« vedno več, kar se obrestuje s priznanji nekdanjih visokih evropskih politikov. Zakaj le nekdanjih, in ne tudi aktualnih? Kje je tokrat slovenska (in evropska) levica, ki naj bi se brezkompromisno borila za pravice zatiranih? Odgovore na tovrstna vprašanja, pa tudi razmišljanje, od kod Janši tovrsten zanos, najdete v najnovejši številki tednika.

Poleg tega objavljamo kar tri intervjuje. Prvega med njimi z Andrejem Čušem, nekdanjim SDS-ovcem, danes državnim sekretarjem in predsednikom Zelenih, ki s projektom Povežimo Slovenijo za naslednje državnozborske volitve napoveduje dvomestno število izvoljenih poslancev.

Na več kot osemdesetih straneh vsebine lahko spoznate tudi izkušnjo rejniških staršev s kar 15 otroki, izveste, do kod vse bi se rada širila Evropska unija, ob kakšnem članku pa morda prepoznate celo svoj komentar, oddan na portalu.

Vse to in še več ekskluzivnih vsebin čaka na vas v tiskani Domovini – od četrtka naprej na prodajnih mestih tiska.
DELITE
Pomakni se na vrh