MIRAN RUDAN ZAPUSTIL POP DESIGN

Po velikem uspehu pesmi MEDENA, skupina POP DESIGN ostaja brez glavnega pevca MIRANA RUDANA, ki je pred leti, ravno s svojim prihodom poskrbel za ponovni vrhunec prepoznavnosti in popularnosti skupine.

Skupna pot članov skupine POP DESIGN se s tem zaključuje. MIRAN RUDAN, ki je z Matjažem Vlašičem tudi soavtor vseh zadnjih uspešnic MEDENA, SREČA, NE JOČI (DA SRCE NE POČI), NORCU PODOBEN, VZELA SI MOJE SRCE, VPRAŠAJ ME (KAKO ŽIVIM) in ostalih,   je sprejel odločitev, da je napočil čas, da se osredotoči na ustvarjalno delo, ki ga je začrtal v zadnjih trinajstih letih in ga nadaljuje s skupino MIRAN RUDAN BAND, ter ustvarjanje z LEGENDAMI.

Pri odločitvi in podpori na novi glasbeni poti, sta se mu pridružila tudi druga dva najbolj prepoznavna člana sedaj že bivše skupine POP DESIGN in sicer basist Tomaž Zajšek in klaviaturist Tomaž Pavlin. Skupaj z odličnim kitaristom Majem Vlašičem in bobnarjem Miho Recljem bosta del skupine MIRAN RUDAN BAND, ki bo nadaljevala začrtano glasbeno pot. Vse uspešnice, ki zaznamujejo glasbeno kariero MIRANA RUDANA in jih je občinstvo v vseh teh letih na koncertih  vzelo za svoje in so zaradi tega  že malodane ponarodele, bodo zaradi nove mladostne energije zagotovo zvenele še boljše in še bolj sveže. Nova ekipa, pa tudi že pripravlja nove pesmi, za katere smo vsi prepričani, da bodo pri poslušalcih in obiskovalcih koncertov vsaj tako popularne, kot je MEDENA na koncertnih prizoriščih in radijskih postajah.  

Prvi, ki je čestital MIRANU RUDANU na novi in obenem stari poti, je njegov glasbeni prijatelj iz LEGEND, Vili Resnik. Tudi Vili Resnik je konec devetdesetih let sprejel podobno odločitev. Zato ve, kako težko in odgovorno jo je sprejeti.

Vili Resnik je tudi zavrnil vse govorice o sodelovanju s preostalimi člani skupine Pop Design z naslednjimi besedami: »Ne bom nastopal in ne bom sodeloval s preostalimi člani razpadle skupine POP DESIGN. Osredotočen sem na lastno kariero in na sodelovanje z LEGENDAMI. V kolikor kdo trdi drugače zlorablja moje ime. Vse svoje oboževalce v tem poletju iskreno vabim na svoje samostojne koncerte, kjer bomo skupaj zapeli in vsaj za trenutek pozabili na težke in zapletene čase v katerih se nahajamo.«.

MIRAN in VILI se že intenzivno pripravljata na nove izdaje. Oba pripravljata nove pesmi za sebe in za LEGENDE, katerih člana sta skupaj z MIKIJEM VLAHOVIČEM in BOŽIDARJEM WOLFANDOM WOLFOM.  Zelena Dežela Legend in Vilijeva Ti si me čakala, sta še vedno dve izmed najbolj predvajanih slovenskih pesmi na naših radijskih postajah.

DELITE
Pomakni se na vrh