MORDA NISTE VEDELI: Tina Moljk, direktorica Zavoda za mladino in šport Trbovlje

TINA MOLJK IN IGOR

V tokratni oddaji smo gostili Tino Moljk, direktorica Zavoda za mladino in šport Trbovlje. Pred združitvijo sta v Trbovljah samostojno delovala Zavod za šport Trbovlje in Mladinski center Trbovlje. Moljkova ima že izkušnje z vodenjem Kulturno rekreacijskega centra Hrastnik. Pri svojem delovanju se zavzema za povezovanje. “Mi se veliko povezujemo z drugimi, tako z Delavskim domom Trbovlje, s knjižnico, Društvom prijateljem mladine in drugimi zavodi in institucijami. Povezovanje je ključnega pomena in za vse dobro. S tem si izboljšamo program, si pomagamo pri logistiki in tudi stroškovno smo lahko bolj uspešni.”

V nadaljevanju je predstavila delovanje zavoda na področju mladinske problematike. Poudarila je tudi pomen delovanja hostla, kar je še kako pomembno za razvoj turizma. Predstavila je nekatere dejavnosti s tega področja. Pomembna dejavnost pri delovanju zavoda pa sta tudi šport in rekreacija. Omenila je nekaj uspelih prenovitvenih projektov, med njimi zamenjava umetne trave na nogometnem igrišču v športnem parku Rudar, kjer so tudi atletska steza, zunanje telovadne naprave, sodobno kegljišče, kavarna, prostori za šah in prostori medicine dela. V Trbovljah se ponašajo tudi z lepo urejeno trim stezo, s športno dvorano Polaj, parkom Ledenica, z mnogimi drugimi lepo urejenimi športnimi površinami in z enim najlepših letnih kopališč, ki zaživi v poletnih časih.

Več pa si lahko ogledate v oddaji, ki smo jo zaključili z videospotom v Londonu živečega Slovenca, glasbenika Josepha Srake.

Igor Gošte

DELITE
Pomakni se na vrh