Vabilo na mednarodno IRDO konferenco

DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA: 10.-11. junija 2021

Vljudno vas vabimo na združeni konferenci IRDO o DRUŽBENO ODGOVORNI DRUŽBI 2021, ki bosta potekali 10. in 11. junija 2021 na spletu, v organizaciji iz Maribora, Slovenija. Ti dve konferenci sta:

  • 16. IRDO mednarodna znanstvena konferenca DRUŽBENA ODGOVORNOST IN IZZIVI ČASA 2021: Izzivi in priložnosti digitalizacije za trajnostno prihodnost – 10. junij 2021, virtualno preko spleta (v angleščini)
  • Prva nacionalna strokovno-poslovna konferenca IRDO in Državljanske pobude za integralno zeleno Slovenijo: Izzivi in priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije v evropskem kontekstu, 11. junij 2021, virtualno preko spleta (v slovenskem in angleškem jeziku)

Prijave sprejemamo na elektronski naslov  [email protected].

Konferenci bosta zaradi krize in pandemije potekali preko spleta (Zoom). Vabimo vas, da sodelujete na konferenci kot udeleženec. V digitalni dobi postajata družbena odgovornost podjetij in digitalna preobrazba eden glavnih dejavnikov konkurenčnosti podjetja. Digitalna preobrazba je trenutno najpomembnejši element četrte industrijske revolucije, ki spreminja način poslovanja. Zahteva globoke spremembe na področju zavedanja ljudi, ki delajo v podjetjih.

Zdi se, da je digitalna preobrazba učinkovita rešitev glavnih težav, ki se pojavljajo v konkurenčnem poslovnem okolju. Korporativna digitalna odgovornost (CDR) izstopa kot nova smer, ki spreminja razmerje med delom in tehnologijo ter oblikuje etično uporabo novih tehnologij.

Digitalna strategija EU je namenjena pravičnemu in konkurenčnemu digitalnemu gospodarstvu z Evropo kot globalnim digitalnim predvajalnikom. Tehnologija naj deluje za ljudi, ti pa naj načrtujejo odprto, demokratično in trajnostno digitalno družbo.

Več vsebin o tej temi najdete tukaj: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/content/european-digital-strategy

Cilj znanstvene konference 2021 je pridobiti širši vpogled v to, kaj lahko storijo raziskovalci, učitelji, menedžerji in drugi za vključitev družbene odgovornosti in digitalizacije v družbeno in naravno okolje, v katerem delujemo. Zato bomo z namenom prispevanja k trajnostni prihodnosti kot poti iz sedanje krize:

  • razpravljali o metodah za razvijanje konceptov digitalne odgovornosti, da jih lahko uskladite s trenutnim razvojem v njem in potrebnim celostnim razvojem v družbenem, ekološkem in poslovnem okolju, s posebnim poudarkom na refleksivnem vedenju, soodvisnosti in ustvarjalnem sodelovanju;
  • predstavili primere odgovornega digitalnega vedenja posameznikov in skupin v podjetjih, vladnih in nevladnih organizacijah ali aktivnem državljanstvu ter ocenili kako z več vidikov premisliti o standardnih procesih.

Z izmenjavo teoretičnih in praktičnih izkušenj bomo poskušali najti pravo pot do družbeno odgovorne digitalizacije v podjetjih, organizacijah in v izobraževanju.

Cilj strokovno-poslovne konference, ki jo organiziramo skupaj z Državljansko pobudo za celostno zeleno Slovenijo, je preučiti izzive in priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije v evropskem kontekstu.

Zato vas vabimo na konferenco, da sodelujete kot udeleženci, in da izmenjate vaše izkušnje, poglede in predloge z drugimi udeleženci, vključno z znanstveniki in raziskovalci, vrhunskimi svetovalci, strokovnjaki in izkušenimi praktiki, ki se bodo te konference udeležili kot poslušalci in/ali kot sodelujoči avtorji. Zelo dobrodošli so tudi mladi avtorji, študentje, vključeni v srednješolske in visokošolske procese.

Vse udeležence vabimo, da razpravljajo z avtorji na različne teme naše konference! Doslej je z nami sodelovalo že več kot tisoč avtorjev z vsega sveta na predhodnih 15-tih IRDO znanstvenih konferencah. Zbornike preteklih konferenc najdete tukaj: https://www.irdo.si/irdo-konferenca/

Priloge

pdf icon 2021-IRDO-Konferenca-Vabilo-26.5.2021-SLO.pdf
doc icon 2021-IRDO-Konference-Prijavni-obrazec-26.5.2021-ok.docx
pdf icon 2021-IRDO-Conference-program-1st-Day-10.6.2021.pdf
pdf icon 2021-IRDO-Conference-program-2nd-Day-11.6.2021-.pdf
doc icon 2021-IRDO-Konferenca-Vabilo-1.docx

DELITE
Pomakni se na vrh